Суспільство (відео)

Ким мріють стати сучасні діти та від чого їх варто захищати (Відео)

Як «заповідає» Міжнародний день захисту дітей, наших чад треба захищати. Які ж є основні загрози для підростаючого покоління і над чим треба працювати дорослим, щоб забезпечити щасливе дитинство, яке переросте в таке ж доросле життя. Педагоги приватної школи «МудрАнгелики» поділилися думками про основні «дитячі» небезпеки.

«Найбільше їх треба оберігати від того інформаційного потоку, який зараз на них впливає. Щоб вони вміли фільтрувати інформацію, якої дуже багато. І щоб вони знаходили інформацію, яка в їхньому житті буде для них щонайменше нешкідливою», — Марина Левицька, вчитель української мови та літератури школи «МудрАнгелики».

«Мені здається, часто батьки і вчителі дуже сильно опікуються дітьми. І таким чином їм тільки шкодять. Тому що вони не отримують досвіду, який допоміг би їм у житті. І оця гіперопіка, навпаки, їм загрожує», — Олена Іскевич, вчитель хімії та біології школи «МудрАнгелики».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як сіверські діти, віком від 3 до 5 років, імбирних пряників напекли (Фото)

Найбільше щастя для людини – коли здійсняться її мрії. У дітей ці мрії досить специфічні і часто пов’язані з тим інформаційним простором, у якому вони живуть. Проте до них все ж треба прислухатись уже зараз. Маленькі та великі «мудрангелики» розповіли про свої професійні вподобання.

«Закінчу школу, піду в інститут, повчуся на вчителя і знову прийду до цієї школи вести уроки», — Мія, учениця 4-го класу.

«Планую стати лікарем. Травматолог там. – Чому? – Щоб люди не хворіли. Не жалілися, що в них рука зламана, нога», — Олександр, учень 6-го класу.

«Я хочу стати художником. Це я намалювала калину», — Олександра, учениця 3-го класу.

«Я хочу стати фотографом і дизайнером одягу. – Чому? – Тому що я вмію шити і мені тато сказав, що вони мене відправлять у фото школу», — Маша, учениця 2-го класу.

«Мені подобається професія – лікар. А якщо точніше, то хірург», — Кирил, учень 6-го класу.

«Я вбачаю свою самореалізацію в музиці. Моє життя, я майже впевнена, буде пов’язане з музикою. Я цим займаюся дуже давно. Це мені найближче до душі», — Лада, учениця 9-го класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенс життя – діти: жителька Носівки все життя пропрацювала в дитсадку і виховала чотирьох своїх дітей

«Я хотіла б стати художником. – Чому? – Тому що я люблю малювати і це мене заспокоює», — Амелі, учениця 3-го класу.

«Дизайнером інтер’єру. Мені подобається малювати, творча робота», — Ярослав, учень 6-го класу.

«Я дуже люблю різні іноземні мови. Мені було б цікаво стати перекладачем. А батьки кажуть, що можна було б ще стати і дипломатом», — Марія, учениця 6-го класу.

«Мабуть, блогером або програмістом. Більш такі сучасні професії», — Іван, учень 7-го класу.

«Я хочу стати поліцейським. Мені з дитинства подобалися поліцейські», — Тимур, учень 2-го класу.

Чернігівські педагоги розповідають, що сучасне підростаюче покоління має свою цікавинку. Теперішні діти більш активні, насамперед у сенсі інформації.

«Перш за все вони дуже-дуже активні, але водночас, мені здається, трішки розгублені. Їм важко зібратися. Але вони значно більше цікавляться всім, ніж ми свого часу», — Олена Іскевич, вчитель хімії та біології школи «МудрАнгелики».

«На мою думку, сучасні діти дуже класні. Дуже креативні, дуже швидко вміють реагувати на зміни в суспільстві. Тому з ними завжди дуже цікаво», — Марина Левицька, вчитель української мови та літератури школи «МудрАнгелики».

Загалом День захисту дітей – це чергова нагода, ба, навіть необхідність, задуматися над тим, що наше майбутнє потребує захисту. І цей захист сьогодні і щодня мають створювати дорослі.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button