Суспільство (відео)

«Диво – це я»: у Чернігові стартував соціальний проєкт для родин (Відео)

Оксана Уманець виховує 9-річного Арсенія. Хлопчик має діагноз «аутизм» і затримку мовлення. Він – вихованець Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2. Зараз Арсеній – першокласник.

«Він не вміє гратися. Може підійти, щось подивитись. Я так думаю, що він дуже добре знається на людях, тому що за його емоціями, за його поведінкою можна зрозуміти, чи подобається людина. Може підійти, може за руку взяти», — Оксана Уманець, мама особливої дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливі діти озеленюватимуть Чернігів

Минулого року родина вперше взяла участь у проєкті «Я – диво». Він створений для загальної соціалізації та подолання бар’єра між сім’ями, де є діти з особливостями розвитку, та звичайними родинами. Пані Оксана згадує цей досвід.

«Вони нам подарували подарунок, ми теж приготували. Арсеній своїми руками зробив, я теж вишила картину цій родині. Він спочатку сидів, тоді трошки роззнайомився, дозволив, щоб сфотографувалися. Ми з цією родиною зараз спілкуємося, декілька разів зустрічалися. Може, частіше зустрічалися б, але карантин», — Оксана Уманець, мама особливої дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські діти з особливими потребами та їхні батьки презентують у сквері Хмельницького виставу

Взяти участь у проєкті може будь-яка чернігівська родина, маючи бажання потоваришувати з сім´єю, де виховують особливих дітей. Усі вони є вихованцями навчально-реабілітаійного центру №2. Для цього треба подати електронну заявку.

«Треба зайти на сайт диво.орг.юа, натиснути кнопку «Створити диво», і вам на пошту протягом доби прийде лист із даними дитини, з якою ви можете поспілкуватися, приділити час і подарувати диво», — Тарас Степанушко, координатор проєкту «Диво – це я».

Проєкт уже стартував. Організатори планують, що він триватиме аж до Різдва.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button