Суспільство (відео)

Для бійців від митців: художники Львова зробили презент чернігівським добровольцям (Відео)

Добровольчі загони Чернігова влаштували виставку-аукціон. Мета заходу – на виручені гроші придбати оптичне обладнання для бійців, що нині на передовій.

«Митці Міста Лева й Львівщини на волонтерських засадах вирішили таким чином подарувати оптичне приладдя для бійців добровольчого українського корпусу. Тут представлено близько 60 картин, з-поміж яких ікони та живопис», — розповідає Наталія Панаско, організатор виставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комбат добровольців із Чернігова про ген мисливця і про те, як воюють українці

Партнер акції Чернігівський обласний молодіжний центр, де й відбувається благочинний захід. Триватиме він 7 днів. За цей час волонтери панують зібрати близько 100 тисяч гривень – саме стільки коштує необхідне для фронту обладнання.

«Необхідне. Тому що хлопці працюють. Відстані на фронті великі. І потрібна оптика. Вона дуже потрібна», — наголошує Володимир «Число», командир 22-ї резервної сотні добровольчого корпусу «Правий сектор».

Найменше полотно коштує 500 гривень, найдорожче –майже 10 тисяч. Але ця виставка здебільшого благодійна – кожен охочий має змогу своїмвнеском символічно долучитися до боротьби за незалежність і гідність Батьківщини.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button