Суспільство (відео)

Для лікування воїнів АТО використовують гіпноз (Відео)

Близько п’ятисот бійців АТО вже пройшли комплексне медичне обстеження в Центрі радіаційного захисту та оздоровлення населення. У закладі створили спеціальний медичний реєстр для них. У АТОвців дедалі частіше загострюються неврологічні хвороби. Центр має хороших спеціалістів та обладнання для лікування таких пацієнтів, а також досвід роботи з ліквідаторами-чорнобильцями. Постійне спілкування, сучасні ліки і навіть сеанси гіпнозу – це основні методи , якими лікують воїнів АТО. Здебільшого бійці страждають на посттравматичний стресовий розлад.

«І психотерапія, і гіпноз, розбираємо поведінку, як жити далі. Вони замкнуті, не люблять говорити про те, де були, що з ними сталося. Звикають до нас і розказують, що сталося, що привело їх до нас», розповідає лікар-психіатр психоневрологічного відділення Стефанія Кіслякова.

 Самі бійці зізнаються, що задоволені ставленням до них, а лікування вважають ефективним. Адже не в усіх медичних закладах їм можуть правильно встановити діагноз.

«Це третій заклад, куди звернувся. Не могли встановити діагноз. А тут встановили і призначили лікування», зазначає учасник АТО  Олександр Ганжа.

Лікарі закликають всіх воїнів звертатися до Центру та пройти комплексне обстеження. Пересічний учасник АТО може це зробити, маючи лише пільгове посвідчення учасника бойових дій.

Журналіст Юрій Михуля

Відео: Військове телебачення

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button