Суспільство (відео)

До кінця тижня в Чернігові можуть початись підтоплення: залучатимуть київських рятувальників (Відео)

«В принципі до кінця тижня ми очікуємо перших підтоплень», — говорить чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Якщо темпи прибуття води в Десні залишаться на теперішньому рівні, зовсім скоро в Чернігові розпочнеться масове підтоплення. Про це на виконкомі заявив міський голова Чернігова.

«Зараз, те що стосується ситуації з річкою Десна. Ми чекаємо підтоплення на значній частині міста. У нас буде спецтехніка ДСНС, Київ надасть підкріплення. Я особисто мав розмову з міністром», — додає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко не на короткій нозі з ОСББ

Деякі ж виконкомівці нарікають на безпорадність у діях влади під час підтоплень від Стрижня.

«Коментувати тільки те, що з нами природа пожартувала на 1 квітня. Коли всі активісти за голову брались. Ну, я не знаю. – Усі гідроспоруди впорались. – Як що ви так вважаєте, то це ваша відповідальність перед людьми і перед Богом».

«Усі знали, що буде +17, але скільки буде води – ніхто не зміг розрахувати», — відзначає член виконкому Юрій Власенко.

«Ми зараз говоримо про Стрижень, але, я вважаю, що це не головна проблема щодо підтоплення для Чернігова. До кінця тижня очікуються перші підтоплення…» — наголошує чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Мер називає це «квіточками» порівняно з розливом Десни. Поговоривши про надзвичайну ситуацію з водою, обговорили і проблеми виконання робіт ОСББ. Одні переживали за людей, інші – за підрядників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові тимчасово зникнуть деякі маршрути

«Передоплата пішла, і управління, і люди повинні шукати ту компанію та вимагати виконання якихось робіт. Я думаю, що сьогодні ринок будівельних робіт дає змогу знайти компанію без будь-якої передоплати», — вважає член виконкому Юрій Власенко.

«Хто надасть гарантію, що розрахуються з підрядником?» — запитує керівник ЖКГ чернігівської міської ради Ярослав Куц.

Мер же взявся спростовувати якісь балачки про те, що керівники ОСББ із ним про щось домовились, і до того ж вирішив невідомо що припинити з хлопцями-бізнесменами.

«І щоб жодних інсинуацій не було. Партнери в іншому бізнесі. Я їх попросив «Хлопці, давайте це припинять. Тому що це негатив», — говорить чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Загалом градоначальник хутко покинув виконком, оскільки поспішав оглянути чернігівські угіддя з гелікоптера.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button