Суспільство (відео)

До патрульної поліції Чернігова знову шикується черга (Відео)

У патрульній поліції Чернігова новий етап. Почався додатковий набір. На службу мають взяти ще понад 100 поліцейських. Охочих стати патрульними вже зареєструвалося шістсот осіб. Серед них п’ята частина – колишні правоохоронці. Шість осіб на місце – це ще не межа, кажуть у поліції. Прийом заяв триває. Цього разу кандидатам у патрульні не треба їхати до Києва. Відбір проходитиме в Чернігові.

«Оскільки навантаження на Київський центр велике, то нашому центру надали доступ до серверу, і кандидати в режимі онлайн проходять тестування. Набираємо на 127 місць. Уже є понад 600 заяв. Продовжили до 11 липня реєстрацію електронних анкет»,начальник патрульної поліції Чернігова Олександр Леонов.

Спершу претенденти проходять тестування на знання законодавства та логіки. На відповіді на запитання їм дається дві години. Процес контролюють досвідчені спостерігачі. Серед кандидатів є чимало хлопців і дівчат із районів. Є учасники АТО. Ті, хто провалив тести, миттю залишають приміщення, а кому поталанило – погоджуються на коментар. Як от Тарас із Менщини.

«Вдало здав. Важко було. Постійно стрес. Незрозумілі відчуття»,кандидат у патрульну поліцію Тарас.

Претенденти в патрульні кажуть, що зараз не соромно вдягти мундир поліцейського. Тому готові змінити професію.

«Я воював. На сході захищав Україну. Хочу це робити тут»,кандидат у патрульну поліцію Віктор.

На кандидатів у патрульну поліцію чекає не тільки тестування, а й перевірка рівня фізичної підготовки. До обов’язків нових поліцейських увійде патрулювання автошляхів і вулиць за межами Чернігова. Більшість новобранців становитимуть основу дорожньої поліції.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button