Суспільство (відео)

Дохла риба, їдкий запах і темна вода – ситуація на прибережній території Десни в межах Чернігова (Відео)

Від ранку, 9 вересня, на прибережній території Десни, що протікає в межах міста Чернігова, спостерігається зриме погіршення екологічної ситуації – попід берегом річки видніється дохла риба, поряд із водою утримується їдкий запах, а вода тут – темного кольору.

 «Ось бачу рибку і запах неприємний…», Вероніка Кулінська – жителька Чернігова

 «Це тільки початок, мабуть. Нема нічого оптимістичного.»,- Андрій Бобро – житель Чернігова

Марія Охрименко – працівниця комунального підприємства «Паркування та ринок» Чернігівської міськради, з сьомої години ранку жінка перебуває на території пляжу «Золотий берег» – руками збирає дохлу рибу. Протягом кількох годин такої роботи мертвою рибою вдалося наповнити зо два мішки.

 «Я під’їхала о сьомій годині, вийшла на пляж і дивлюся, що багато чоловіків збирають рибу та перекидають отуди за міст. Ідеться про велику рибу: щуку, сомів… Величезну рибу несли.»,- Марія Охрименко – працівниця КП «Паркування та ринок» ЧМР

Зібрану рибу надалі планують захоронити в спеціально відведеному місці за межами міста Чернігова. Наразі тривають роботи з облаштування біометричної ями на території Киїнської громади.

 «Виловимо рибу, вивеземо її, а надалі будемо спостерігати.Буде захоронена в спеціальному місці – біоямі. Ми наразі займаємося будівництвом біоями, відповідно до всіх стандартів, і там захоронимо її. Це в Киїнській громаді. Будемо ліквідовувати наслідки.»,- Віктор Геращенко – заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади

Ліквідацією наслідків масового мору риби на території міського пляжу «Золотий берег» займаються працівники комунального підприємства «Паркування та ринок». А території пляжу патрулюють представники ДСНС і «Муніципальної варти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на благодійному ярмарку для військових назбирали 102 тисячі гривень: ще потрібна підтримка

Водночас трохи подалі від «Золотого берега», поряд із територією «Річкового порту», попід берегом також простежується дохла риба. Утім, місцеві розповідають, що ближче до другої половини дня її кількість тут значно зменшилася, куди поділася більшість мертвої риби – невідомо.  

 «Її зранку було багато, а зараз розійшлася, мабуть. Годині о восьмій, напевне. Вчора ще не було, а сьогодні виступила… Отака чимала була найбільша, щучки чималі були. А більше не було.»,- Володимир Окальник – житель Чернігова

Нагадаємо, на території Чернігівщини наприкінці серпня спостерігалося забруднення річки Сейм – там масово почала гинути риба, вода неприємно пахла і стала темною на вигляд.

Від 30 серпня в Чернігові діє заборона на купання та вилов риби в річці Десна, а також на використання її води для господарських потреб. Така заборона пов’язана зі значним забрудненням річок в області.

Таліна Тарасенко

Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button