Суспільство

У Чернігові на благодійному ярмарку для військових назбирали 102 тисячі гривень: ще потрібна підтримка

Українським військовим потрібна неабияка наша допомога. Це не примхи, а потреби, від яких часто залежить життя наших захисників.

Тож волонтери повсякчас вигадують способи, як закрити різні збори на потреби військових. Зокрема, цими вихідними в Чернігові відбувся благодійний ярмарок. За ліком – уже третій.

«Ми зібрали 102 тисячі гривень учора. Це готівкою і на банку. А наша мета – 120 тисяч. Тому ми продовжуємо підбирати, що можна продати, сьогодні трішки пофотографуємо виставку на аукціони. Мета така: будемо купувати для наших мобільних груп ППУ старлінки. На схід будемо купувати батареї з акумуляторними зарядками для дронів. І частина коштів у нас піде на дрони для Курського напрямку», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Наталія Орлова, чернігівська волонтерка.

За її словами, люди відгукнулися дуже активно. І організатори за це дуже вдячні.

«Ярмарок тривав упродовж двох днів. Із 12-ї до 19-ї години в суботу. Приблизно так само все відбувалося в неділю. Хоча насправді ми планували завершити все до п’ятої вечора. Але люди якраз у вечірній час стали більш активними, то ми продовжили ярмарок до 7-ї вечора», – розповіла Наталія Орлова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загрози чернігівцям немає: екологічна ситуація на річці Десна у межах міста

На ярмарку продавали здебільшого хендмейд. До речі, представлені були не тільки роботи майстринь із Чернігівщини, а й з інших куточків нашої країни.

«Дитячі іграшки ручної роботи, брелоки, дерев’яні таці, дідухи, вишиті й мальовані картини, картини з бісеру, прикраси ручної роботи, випічку, інші смаколики й чаї.

Ми дуже вдячні майстрам, що вони свої роботи віддали безкоштовно. І тому в нас 100% кошів збору йдуть на ЗСУ», – повідомила волонтерка.

Інформацію про те, що ярмарок відбудеться, майстрині дізнаються завчасно. Тож мають час, аби підготуватися. Тож поступово плетуть, печуть, роблять різні поробки, готують смаколики.

«Дівчата спеціально пекли трубочки, торти та кекси. Все свіженьке, все спеціально для ярмарку. А в неділю були дитячі анімації, аквагрим.

Учора до нас дівчата також привозили хлопців, які після поранень – на інвалідних візках. Ми їм подарували дитячі картини, передали випічку», – сказала Наталія Орлова.

Як уже зазначалося, на ярмарку вдалося зібрати суттєву суму, але до мети в 120 тисяч гривень не дотягнули. Тож збір триває! Потрібно ще 18 тисяч гривень! Усім охочим підтримати наших земляків-військових варто перераховувати гроші на ярмаркову монобанку.

5375 4112 1584 1649

https://send.monobank.ua/jar/5tEttEBXo3

«Ярмаркову банку ми не закриваємо. Ярмаркові гроші, які перераховували на картку – всі там. І також учора ми порахували, що в нас є 69 тисяч гривень готівкою. Тож у сумі з тими грошами, що на картці, виходить 102 тисячі. А потрібно 120 тисяч», – пояснила волонтерка.

Тож Наталія Орлова закликає підтримати збір. І наголошує, що важлива кожна копійка, маленьких донатів не буває. Навіть якщо людина перерахує кілька гривень – це дуже важливо!

«Я щоразу пояснюю людям, що донат навіть у 5 гривень – важливий. Якщо ж всі кинуть по 100 гривень, це буде колосальна сума, яку можна витратити на необхідне для нашої армії. Ми ж передаємо куплене саме бойовим підрозділам. Тобто речі не зникають на складах, їх ставлять на баланс. Ми робимо акти прийому-передачі. Те, що ми купуємо, не лежить на складах, не з’являється в ломбардах. Натомість рятує життя наших хлопців, допомагає боронити кордони нашої держави.

Ось нещодавно приїжджали хлопці та розповідали, що чотири «шахеди» вдалося збити завдяки тепловізорам, на які ми збирали кошти та які нещодавно передали нашим бійцям. Тому ми стараємося робити все, що можемо», – розповіла Наталія Орлова.

Волонтери й надалі сподіваються на активність і небайдужість жителів Чернігівщини, бо на кону – життя військових і мирних жителів.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button