Суспільство (відео)

Доля пансіонату для людей похилого віку, бюджет і вшанування дисидента: відбулася сесія Сновської міськради (Відео)

Тривалий час у Сновській громаді точилася дискусія з приводу можливої евакуації підопічних пансіонату для людей похилого віку, що в одному з прикордонних сіл. Причина – неспокійна безпекова ситуація на кордоні. Утім, самі підопічні та працівники закладу висловилися категорично проти такого «порятунку». Тому евакуації не буде – все залишається без змін. Про це говорили на черговому засіданні сесії Сновської міської ради. 

«Є домовленість, що їх можна евакуювати до Чернігова, бо там буквально 18 км до кордону з ворогом. Але вони проти, щоб їх евакуювали. Там гарні умови, тому на сьогодні ми не розглядаємо евакуацію», — Олександр Медведьов — голова Сновської міської територіальної громади.

Також на сесії проголосували за присвоєння звання Почесного громадянина Сновської громади поету-дисиденту, родом із Кучинівки, Леоніду Тереховичу. Про потребу увіковічнити ім’я правдоборця в історії говорили ще до початку повномасштабного вторгнення. Утім, рішення з об’єктивних причин ухвалили лише зараз. 

«По-перше, найближчим часом одна з вулиць буде перейменована на його честь. Це та вулиця, на якій він жив, писав і де знайшов свою смерть. По-друге, сьогодні на засіданні сесії Сновської міської ради було підтримано мою ініціативу, яка була подана ще до початку повномасштабного вторгнення, дуже дякую всім, хто підтримав. Сьогодні на сесії присвоїли Леоніду Тереховичу посмертно звання почесного громадянина Сновської громади», — Павло Солодовник – житель села Кучинівка.

Відповідні документи та нагороди передали до Сновського історичного музею, аби кожен житель і гість громади зміг дізнатися про визначну постать цього краю.

«Ми вже були впевнені, що підтримають, підготували посвідчення та нагрудний знак.  Бланк того, що він посмертно є громадянином Сновщини. Все це буде зберігатись у нашому музеї», — Олександр Медведьов — голова Сновської міської територіальної громади.

Також на сесії розглянули звіт за 9 місяців і зміни до прийнятого бюджету 2022 року. 

«На жаль, не виконуємо ми бюджет. На це є актуальні причини, тобто це державою змінені ставки на акцизний податок, на земельний податок. Я вважаю, що це правильно, адже ми перебуваємо в зоні бойових дій, де війна. Але ми недоотримуємо тих коштів, які були, порівняно з минулим роком», — Олександр Медведьов — голова Сновської міської територіальної громади.

Та попри всі виклики, Сновська громада продовжує працювати над їх вирішенням задля  Перемоги України. 

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button