Суспільство (відео)

Дороги, медицина, зарплати: Гройсман прозвітував за два роки (Відео)

За останні два роки, попри складну ситуацію, в Україні відбулося чимало позитивних зрушень. Успішно триває децентралізація, поетапно впроваджуються реформи в різних галузях, вперше за часи незалежної України на ремонт і будівництво доріг спрямовуються колосальні суми. Про два роки діяльності на посаді прозвітував перед журналістами на прес-конференції в Києві Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Два роки – це серйозна дата. Період нелегкий. 2014-15 роки були тяжкі, але ситуацію вдалося втримати і не допустити знищення України», — говорить прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

За словами Володимира Гройсмана, один із пріоритетних напрямів – це соціальна справедливість. За цей період пенсії підвищили для 9 мільйонів українців, збільшили мінімальну зарплату. Також уряд нині має амбітні плани стосовно порятунку українських доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман перевірить Чернігівщину

«90 % українських доріг у жахливому стані. Чому? Бо дороги не ремонтували десятиліттями. Ці дороги є нашим завданням. Для цього потрібні кошти і час. Ми за ці роки збудували 3 000 кілометрів доріг. У різних куточках України. Будемо робити «Київ – Чернігів», «Київ – Одеса», — розповідає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Загалом за 5 років на реанімацію і будівництво доріг уряд планує використати 300 мільярдів гривень. Цьогоріч на автошляхи в різних регіонах із державної казни спрямують 47 мільярдів гривень. Окрім того, лататимуть асфальт і за місцеві кошти.

Згадав Володимир Гройсман і про медичну реформу.

«Зараз ви маєте право обрати свого лікаря. І за вас йому заплатять зарплату. Процес пішов. Чи будемо ми робити помилки? Можливо, так. Чи буде кращою система? Очевидно, так. У мене сумніву немає. Українці будуть мати іншу якість послуг», — наголошує прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Більш докладно про урядові здобутки та плани на майбутнє – дивіться в наступних сюжетах на ЧЕline.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Такому страстному лгуну: дорога только на луну!

  2. Этот ж.масон метит в президенты…Шило на мыло…В итоге конец Украинской нации. И на наши Украинские земли заедут дебилы долбящие головой стены…

Back to top button