Суспільство (відео)

Дрони – це не пиріжки: на що Чернігівський виконком виділив кошти під час чергового засідання (Відео)

Виділити понад 25 мільйонів гривень на створення й облаштування меморіального комплексу Захисникам України на території кладовища в «Ялівщині». Таке рішення ухвалили під час засідання Чернігівського виконкому 3 серпня 2023 року.

«Це стосується пам’яті наших загиблих Героїв, і у нас вже відбулися два засідання містобудівної ради, ми погоджували цей проєкт. Там треба робити цей проєкт, там із ґрунтом є проблеми, люди туди приходять і воно повинно бути в нормальному вигляді, адже це стосується людей, завдяки яким ми маємо можливість тут збиратися та проводити якісь засідання», — Олександр Ломако – в.о. чернігівського міського голови.

Утім, пропозицію про чимале фінансування військового меморіалу не всі члени виконкому сприйняли з ентузіазмом.

«Може, давайте на 25 мільйонів квадрокоптерів придбаємо, а меморіал зробимо після війни? Я розумію, з повагою до пам’яті всіх, хто загинув, і я вважаю, що робити цей меморіал треба, але, можливо, меморіал трохи зачекає?», — Вадим Антошин – член виконавчого комітету ЧМР.

Та на таку пропозицію Вадима Антошина відповідальні за створення меморіалу особи відповіли негативно.

«Вадиме, Вадиме, цей процес триває. Дрони, ви маєте розуміти, що це не пиріжки, цей процес триває, буде закуплено і багато. Це дуже складне питання», — Ярослав Куц – начальник управління ЖКГ ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Узбіччя автомобільних доріг на Чернігівщині розчищають від рослинності мульчером (Фото)

Нагадаємо, що наразі в Чернігові планується створення двох військових меморіалів. Один із них – на території кладовища «Яцево» за ініціативи міської військової адміністрації. І на території кладовища в «Ялівщині» – ініційований міською радою.

Загалом під час чергового засідання виконкому розглянули 32 питання. Серед них: надання одноразової матеріальної допомоги жителям Чернігова, затвердження статуту низки комунальних підприємств міста, а також кількох проєктів щодо поліпшення інфраструктури міста. Серед них – внесення змін і доповнень до тимчасових маршрутів електричного транспорту Чернігова. Від 7 серпня 2023 року буде продовжено чотири тролейбусні маршрути.

«Ми відновили вже контактну мережу в напрямку мікрорайону ЗАЗ, відкривається 4-й маршрут, який буде з’єднувати «Автозавод» із «КСК». Також продовжуються маршрути 3, 9, 10 до мікрорайону «ЗАЗ» від обласної лікарні», — Олександр Рижий – начальник управління транспорту ЧМР.

Із жовтня 2023 року планується розпочати видачу пільгових проїзних карток для відповідних верств населення. Загалом наразі в місті нараховується понад 76 тисяч осіб, які мають право пільгового проїзду. Управління транспорту планує видати відповідні транспортні картки орієнтовно 45 тисячам містян.

«Розроблений порядок із видачі пільгових карток для громадян, які мають пільговий проїзд, відповідно до законодавства, щоб врегулювати питання та зменшити кількість конфліктних ситуацій у майбутньому, пропонується затвердити порядок і розпочати видачу цих карток», — Олександр Рижий – начальник управління транспорту ЧМР.

Водночас уже відома кількість дітей, які отримали статус «дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій», – його отримали понад 400 неповнолітніх містян. Також під час чергового засідання виконкому ухвалили пакет проєктів щодо надання одноразової матеріальної допомоги жителям міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button