Суспільство (відео)

Думки з прикордоння: жителі півночі Чернігівщини — про Росію (Відео)

Останні місяці в суспільстві гостро обговорюється ситуація на українсько-російському прикордонні. Зокрема, можливість повноцінного вторгнення військ сусідньої держави. ЧЕline вирішив перевірити «чутки» і побував у місці колись російсько-білорусько-української дружби – в селі Сеньківка. Думки місцевих жителів були неоднозначні, але точно стало зрозуміло: можливої ворожої агресії, навіть перебуваючи в безпосередній близькості до неї, українці не бояться.

«Спокійно. Нічого ми не боїмося. Все у нас гарно. Тихо, спокійно. Нічого ми не боїмося», — Ніна Михайлівна, жителька прикордонного села Сеньківка.

«Все спокійно у нас на кордоні. Все класно. І живемо, жили і будемо жити», — Любов, жителька прикордонного села Сеньківка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ніхто тут Росію не чекає, з короваями та гармошками», – Атрошенко

«Ми не боїмося, але сподіваємося, що все буде на краще. Я думаю, щоб Радянський Союз був. – А не вважаєте, що Росія на Україну може напасти? – Думаю, що ні», — Володимир Михайлович, житель прикордонного села Сеньківка.

«Не нападе Росія. – Чому? Зараз же війська підвели? – Не знаю. То якась пропаганда», — Володимир, житель прикордонного села Сеньківка.

«Люди на даний час живуть звичайним життям, як і жили. Жодної агресії не бачать. Панічного настрою у людей немає.  Всі люди живуть звичайним життям», — Сергій Руденок, староста Мощенського старостинського округу (включає Сеньківку) Городнянської громади.

«Та ніхто не нападе …. Хто буде нападати, якщо там українців багато… братів, сестер. Перемовини ніхто не веде, ніхто нічого не веде. Я вважаю, що там немає агресорів жодних», — Анатолій Філіпович, житель прикордонного села Сеньківка.

«Не може такого бути. Будуть нападати, будемо ховатися, відбиватися. – А як вважаєте, можуть напасти? – Ні. Телевізор так каже. Дивилася наші українські новини. Зеленський каже одне. Потім по антені… російські. І сказали, що треба запасатися сіллю та гречкою. І кому вірити? Нашій владі чи російській? Ми не боїмося… ні. А боятися треба? У мене дитина в Збройних Силах служить, ось сьогодні приїхала», — Михайло і Марина, жителі прикордонного села Сеньківка.

«Нічого я такого не чую. Вже три роки кажуть таке. Все нормально в нас. Нічого не теє», — Михайло Олександрович, житель прикордонного села Сеньківка.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button