Суспільство (відео)

Міська влада з 1 вересня має повністю профінансувати харчування дітей у школах і садках, — Віктор Бистров (Відео)

-Одне з важливих питань , яке не реалізувала виконавча влада міста – це організація гарячого харчування дітей у садках і школах. Чому ? Кожен рік виконкому доцільно приймати рішення щодо нової вартості харчування. Інфляція минулого року склала 44%. Продукти подорожчали, особливо імпортні. Рішення про харчування дітей було прийнято ще у січні 2015 року. Вже не можна придбати продукти і забезпечити харчування за цінами 2015 року. Як секретар міської ради піднімав це питання у січні-лютому цього року, але позитивних зрушень немає.

Начальник управління освіти Білогура пробував провести збори батьків, щоб перекласти підвищення вартості харчування на плечі батьків. Він отримав негативну реакцію. Це не нормально. Все підвищується в цінах, а батьках пропонують додаткові витрати.

Треба вирішувати проблему з нового навчального року. На це є кошти. По садочкам з 14 млн. грн. використано 5 млн. грн. за півріччя. По школам з 16,9 млн. грн. — теж 5 млн. грн. Використано 30%. В бюджеті є запас на нормальне якісне харчування. В наслідок непрофесійних дій влади підвищення вартості за рахунок міського бюджету не відбулося. Про нього забули.

Доцільно зараз прийняти рішення щодо підвищення вартості харчування за рахунок бюджету в межах тих сум, що є. Треба провести тендер на закупівлю продуктів, щоб не було так : настало перше вересня, а харчування немає.  

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Чему удивляться ? атрошка у власти у нас , и его банда чиновничков , срать им и на детей и на их родителей , им абы раздеребанить секономленные деньги , а народу рассказать какиме мы бедные все подоражало воровать стало не сч чего , теперь вы л*хи будете платить

Back to top button