Суспільство (відео)

Чернігів з висоти пташиного польоту (Відео)

112.ua знімає українські міста із висоти пташиного польоту. Цього разу в об’єктив потрапив Чернігів.

Чернігів – стародавнє місто, що вперше згадується в 907 році як друге за величиною після Києва. Якщо вірити історії, то свою назву місто отримало завдяки своєму першому жителю, якого звали Чернега. Існує й інша думка, що назвали його так тому, що ліси в місті були чорними-чорними. Головна відмінність стародавнього Чернігова від нинішнього – туризм. Місто славиться своїми старовинними святинями, сучасними парками, але головне – це дух княжого міста, де можна зануритися в історію та дізнатися багато цікавого.

Історичний центр Чернігова – Дитинець – так звана внутрішня міська фортеця, унікальна ще й тим, що там буквально на кожному кроці розташовані церкви та монастирі. Просто на в’їзді до міста туристів зустрічають витончена Катерининська церква, Спасо-Преображенський собор, який у стародавні часи був усипальницею князів. Цей собор – єдина пам’ятка, що збереглася з часів Київської Русі, але вона функціонує досі.

Поряд із Красною площею, за драмтеатром, на самому початку вулиці П’ятницької, встановлено камінь. Багато хто перевіряв і переконався: якщо доторкнутися до каменя та загадати бажання, а після цього покласти монетку, бажання збувається. Чернігів – це не тільки історичний центр, але й просто гарне місто з неймовірною кількістю зелених парків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корюківка з висоти пташиного польоту

У Центральному парку знайдеться все для сімейного відпочинку. Побувати в Чернігові і не побачити мальовничі береги Десни? Це якось неправильно. Тим паче, в місті є така можливість. Це одне з небагатьох міст України, де в теплу пору року регулярно курсує катер.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button