Суспільство (відео)

«Душа» батальйону і справжній патріот – Чернігів попрощався з Дмитром Сисковим (Відео)

Катериниська церква вже бачила багато материнських сліз – тут відспівували багатьох Героїв України. І ось знову Чернігів у жалобі: 12-го лютого на Луганщині під час мінометного обстрілу загинув 37-річний Дмитро Сисков – молодший сержант 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58 бригади.

«Це людина, яка якщо його попросити, то він може починаючи від ремонту машини, і навіть поїде комусь картоплю покопать. Я не про кожнго так можу сказати, а про Діму можу. Це настільки позитивна людина, як він любив свою Батьківщину, любив свою матір, дорожив побратимами. Це мій особистий товариш, це моя особиста втрата», — комбат 2 роти 16-го окремого мотопіхотного батальйону, позивний «ТАР».

Дмитро Сисков народився у Чернігові, закінчив загальноосвітню школу №2. Служив в армії, а з 2015 року у складі батальйону «Донбас» пішов добровольцем на Схід. За останні 4 роки він рідко бував вдома, майже не бачив матері, зв’язків з батьком родина не підтримувала. Нині мати загиблого залишилась наодинці зі своїм горем.

«Немає діток, він так і не одружився, і внучат мені не залишив», — мама загиблого Лариса Сискова.

«Когда он туда добровольцем собирался идти, то я спросила у мамы – это же война, могут же погибнуть, а она говорит – я ему тоже говорю, он сказал, мама кто-то же должен идти», — знайома загиблого Тамара.

Відомо, що тіло Дмитра Сискова три дні не віддавали сепаратисти. Аби забрати бійця додому і поховати належним чином вищому керівництву держави довелося вести перемовини з ворогом. Бойові побратими загиблого жодних коментарів з цього приводу не дають.

«Хай Бог їм суддя, я не пробачу ніколи, і мої побратими теж», — боєць батальйону «Донбас» позивний «Жетон».

Заупокійна літія у Катерининській церкві, живий коридор з українських прапорів, багато троянд і вінків –стоячи на колінах, родичі, бойові побратими, волонтери, небайдужі чернігівці попрощалися із Героєм російсько-української війни. На похорон до Чернігова з’їхалися бійці Донбасу зі всієї України. Вони пам’ятають Дмитра Сискова справжнім патріотом і відважним бійцем.

«Були ми в Широкиному, воювали разом. Хлопець відвертий, сміливий. Ми втрачаємо наших синів , молодих хлопців, які не втигли щей коріння пустити, складно мені ,я не можу зараз», — боєць батальйону «Донбас» позивний «МАК».

«Це душа була підрозділу, дуже виділявся серед  усіх, дуже позитивна людина була», — боєць батальйону «Донбас» позивний «Жетон».

Поховали Дмитра  Сискова у Чернігові на кладовищі «Яцево» на Алеї Героїв.  На Чернігівщині це вже 165-й загиблий учасник АТО.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button