Суспільство (відео)

Мітинг під мерією: мешканці Шерстянки захищають свою лікарню від міської влади (Відео)

Мешканці мікрорайону Шерстянка прийшли під стіни міської ради.

Їхня мета – не допустити закриття четвертої лікарні.

— Бідні люди, старі, інвалиді, ми навіть не уявляємо, як добиратимемося в інший район, — Ніна Дмитрівна, мешканка Шерстянки.

— У нас після Чорнобиля зараз усі потребують лікарні: і молоді, і середнього віку, і пенсіонери. У нас 44 тисячі населення приписані до лікарні. Якщо закриють – для нас це буде приниження, а для них ганьба, — Валентина Андріївна — мешканка Шерстянки.

Люди обурені, що міська влада порушила це питання. Працівники лікарні кажуть, що заклад має і спеціалістів, і обладнання для надання якісної допомоги населенню. Нещодавно люди мітингували в себе на районі. Тоді мер Атрошенко пообіцяв, що питання закриття лікарні знімуть із порядку денного сесії. Однак обіцянкам громада вже не вірить.

— Він нам пообіцяв, але знаєте – обіцянка-цяцянка, — Ніна Олексіївна – мешканка Шерстянки.

Бюджетних коштів на утримання персоналу нині вдосталь, переконаний депутат міської ради Олександр Соколов. З огляду на чисельність населення та віддаленість мікрорайону Шерстянка, конче закривати четверту лікарню влада не має права.

— Мікрорайон Шерстянка залишається найбільш густонаселеним, а питання з дорогою ще не вирішене. Якщо говорити про нормативи, то в Чернігові на кількість населения найменша кількість ліжок, порівняно з іншими містами, — Олександр Соколов – депутат Чернігівської міської ради.

Люди сподіваються, що їх почують і не залишать віч-на-віч з проблемами, які неодмінно з`являться в разі закриття медичного закладу. Нині в четвертій лікарні функціонують два відділення – неврологічне та ревматологічне.

Ще статті по темі

Back to top button