Суспільство (відео)

Екс-телевізійник і журналіст презентував у Чернігові історичний двотомник (Відео)

Екс-голова Держкомітету телебачення і радіомовлення України, відомий журналіст, автор рок-опери пам’яті жертв Голодомору «Сон» і вже знаний письменник Юрій Плаксюк презентує в Чернігові свою масштабну літературну працю – двотомник «Все у минулому».

«Книга про Україну, про її історію, про складну долю України від початку 20 ст. і до завершення Другої світової війни», — розповідає Юрій Плаксюк – автор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вийшла книга про Донбас

Свою художню працю, побудовану на історичних фактах, він писав багато років поспіль. Останні три буквально не відходив від комп’ютера, тож видання сам автор назвав каторжною роботою.

«З архівами важко було працювати, не всі архіви відгукувалися, але ж таке могло бути, хоча за всіма позиціями я знаходив відповідники в архіві, а оскільки це художня робота, тому й посилань немає на архівні дані та витоки», — говорить Юрій Плаксюк – автор.

У художньому викладі двотомника – історія Хмельниччини, Батьківщини автора. У центрі історичних подій – троє друзів, які пішли воювати. На сторінках «Все у минулому» автор часто згадує державних діячів, і не лише вітчизняних, які часто зупинялися на Хмельниччині під час війни. За історичний двотомник на презентації у Чернігові Юрію Плаксюку вручили престижну письменницьку нагороду – міжнародну премію ім. Миколи Гоголя.

«Мені дуже приємно, це честь для мене вручити гоголівську нагороду…», — зазначає Сергій Дзюба – президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України.

Для Юрій Плаксюка це перша літературна нагорода. Автор обіцяє радувати читачів і далі. А в наступній книзі обов’язково згадає Чернігівщину, в якій свого часу проліцензував 48 телерадіокомпаній.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button