Суспільство (відео)

Екскаватор керівника «Водоканалу» та зростання тарифу на воду: гідробаталії в Чернігові (Відео)

«Я, наприклад, вибрав собі новий екскаватор. Права є? – Є», — Сергій Малявко, керівник КП «Чернігівводоканал».

Це керівник «Чернігівводоканалу» готується до трудової реформи на підприємстві. Причина – «старіння» кадрів. Загалом тема зібрання, на якому й звучали такі одкровення, – обговорення тарифу на наступний рік.

«Планові тарифи на 2020 рік зростуть на 21.6%», — Сергій Малявко,  керівник КП «Чернігівводоканал».

Разом водопостачання і водовідведення в приватних будинках становитиме 24 гривні 83 копійки, в багатоквартирних – 25 із половиною гривень. Це з ПДВ. І лише на утримання нинішньої мережі.

—  Про розвиток зовсім не йдеться.

«Якщо ми запровадимо так званий РАБ-тариф, вартість наших послуг може збільшитись разів у три», — Сергій Малявко, керівник КП «Чернігівводоканал».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нищівні борги, колектори та відключення: Атрошенко провів нараду

Зростання зарплат, енергоносіїв, плата за кредитами тощо. Все це і призводить до захмарних платіжок і невтішних прогнозів.

«Як тільки буде зростати електроенергія – буде підвищуватись тариф. Заробітна плата – буде підвищуватись тариф», — Сергій Малявко,  керівник КП «Чернігівводоканал».

Міська влада під час обговорення з лозунгом «усе погано» як може підбадьорює.

«В інших містах ще гірше. Гірше», — Андрій Черненко, заступник чернігівського міського голови.

Чернігівцям фактично байдуже.

«Три особи від громади, ЗМІ та працівники підприємства», — Наталія Музиченко, заступник директора КП «Чернігівводоканал».

Водоканалівці ж самі з собою обговоривши тариф 2020, погодили зростання, яке чекає ще тривала бюрократична процедура затверджень, що призведе до такого собі новорічного «подарунку», який уже, мабуть, нікого не дивує.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button