Суспільство (відео)

Електромонтажників на Чернігівщині навчають за європейськими стандартами (Відео)

На початку цього місяця в Чернігові на базі Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту було відкрито новенький Регіональний навчально-практичний центр електромонтажних технологій та відновлюваної енергетики. Його завдання – практичне навчання майбутніх електромонтажників.

«Щоб було цікаво навчатися дітям, щоб пробуджувався апетит до знань. І щоб це відповідало вимогам роботодавця»,- Максим Поджарий, директор Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

«Раніше ми для проведення уроків виробничого навчання закуповували провід, електричні вироби, тому що вони швидко виходили з ладу. Зараз такої потреби немає, бо в нас є модульна система обладнання багаторазового використання, роботи здійснюються за допомогою лабораторних проводів, що є безпечними для учнів»,- Юрій Коваленко, завідувач Регіонального навчально-практичного центру електромонтажних технологій та відновлювальної енергетики.

Переоснащення практичної бази для підготовки майбутніх кадрів уже дало ліцею свої плюси. Анонс відкриття пожвавив вступну кампанію, а відповідно, збільшилася і кількість охочих опанувати професію електромонтажника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині зник 18-річний підліток

«Завдяки цьому центру в нас дуже вдало пройшла вступна кампанія. Абітурієнти та батьки побачили, в яких умовах діти будуть навчатися, тому ми набрали не одну групу, як планували, а навіть дві групи»,- Олег Галепа, заступник директора з навчально-виробничої роботи Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

Відтепер здобувачі спеціальності зможуть не теоретично, а практично, користуючись новітнім обладнанням, навчитися, наприклад, програмувати.

«Робочий макет дорожнього світлофора, який запрограмований на базі модуля Сіменс Лого. Це програмування різними типами логічних задач. Наприклад, це від найпростіших – управління освітленням, вентиляцією, кондиціонуванням»,- Юрій Коваленко, завідувач Регіонального навчально-практичного центру електромонтажних технологій та відновлювальної енергетики.

Вивчити роботу сонячних електростанцій.

«Сонячна електростанція, яка в нашій майстерні використовується для того, щоб живити світильники в цьому приміщенні. Вона повністю працює, видає електроенергію»,- Юрій Коваленко, завідувач Регіонального навчально-практичного центру електромонтажних технологій та відновлювальної енергетики.

Також ознайомитись із роботою вітрогенератора, на основі якого вивчити монтаж і підключення такого обладнання.

«Сумарна потужність якого 150 Вт, також є діючий, можна підключити»,- Юрій Коваленко, завідувач Регіонального навчально-практичного центру електромонтажних технологій та відновлювальної енергетики.

Загалом такий центр – це ще один крок до підтягування нашої професійної освіти до сучасних європейських стандартів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button