Суспільство (відео)

Електронна реєстрація до школи: освітяни розповіли, як і коли «зарахуватися» до першого класу (Відео)

Зарахувати до школи через електронну реєстрацію. В міському управлінні освіті розповіли про сайт, що дає можливість подати відповідну заявку.

«Існує в країні сайт school.isuo.org, для електронної реєстрації до закладів загальної середньої освіти», — Олена Горна, заступниця начальника управління освіти ЧМР.

Процедура нескладна, схожа на реєстрацію до садочків. Треба зайти на сайт, зареєструватися та подати електронну заяву до потрібної школи. Але до школи ви таким чином… не потрапите.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчування у школах та дитсадках Чернігова подорожчає

«Я хочу наголосити, що це не є процедурою зарахування до закладу загальної середньої освіти. Однаково, відповідно до наказу управління освіти міської ради, буде оголошено початок прийому заяв до закладів освіти. Це традиційно відбувається в перших числах квітня. Тобто батькам треба буде прийти до закладу освіти та подати заяву і відповідні документи», — Олена Горна, заступниця начальника управління освіти ЧМР.

Загалом електронна реєстрація має кілька функцій. По-перше, вона потрібна батькам, які хочуть до школи не за місцем реєстрації, щоб бачити наповнення в майбутніх класах і розуміти, чи «проходять» вони туди. По-друге – для керівництва шкіл.

«Ця реєстрація важлива також для керівника закладу освіти, тоді він може спрогнозувати, скільки сформує перших класів», — Олена Горна, заступниця начальника управління освіти ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівських школах учням планують виготовляти електронні картки-перепустки

Також в управлінні освіти за допомогою такої реєстрації прогнозують майбутню мережу перших класів.

Тож зарахування до школи, як і вибір першого вчителя, відбувається не через гаджети. У виборі педагога основна роль належить директору.

«Директор школи формує класи, призначає вчителя, класного керівника. Це все на місцевому рівні відбувається. Інколи батьки пишуть, що вони хочуть бути в певного вчителя. Їхні побажання враховуються по можливості», — Олена Горна, заступниця начальника управління освіти ЧМР.

Загалом же перелік документів для вступу до школи невеликий. Це заява відповідної форми, копія свідоцтва про народження, медична довідка та за потреби і за бажання документ про місце реєстрації.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button