Суспільство (відео)

Електротранспорт, сервіс подій та інше: в Чернігові провели конкурс стартапів (Відео)

18 креативних ідей презентували мешканці області на конкурсі стартапів, який провели в Чернігові. Такий захід на Чернігівщині проходить уперше. Стартапи стосувалися найрізноманітніших сфер.

«Я – СЕО стартапу Bike box. Ми займаємося комплексним розробленням і виготовленням електричного транспорту модульного типу – від електричних байків до вантажних електровелосипедів. Також ми займаємося конверсією транспорту з ДВС на електрику. Цього року ми зробили електричний катер. Розвиваємо власну мережу шкіл, у яких ми навчаємо дітей конструювання та розроблення електричного транспорту»,- Олександр Литвин, стартапер, к. т. н., доцент НУ «Чернігівська політехніка».

«Ми будемо презентувати проєкт «Інсулін без черг». Це буде додаток. Зараз усе цифро візується, і ми хочемо змінити весь процес отримання електронного рецепту, щоб люди не ходили по нього до лікаря, а отримували його вдома»,- Сергій Мазур, стартапер.

Дехто презентував навіть кілька проєктів. Наприклад, Дмитро Коток запропонував створити сервіс для людей, які потребують допомоги або фінансової підтримки. Він буде спрямований і на турботу про тварин. Ще одна його ідея полягає у створенні ресурсу, що допоможе здати або взяти транспорт в оренду.

«Якщо людина хоче здати транспорт в оренду, від самоката до літака, не важливо, що це, у нас немає єдиного ресурсу, куди можна викласти ці оголошення та знайти за заданими критеріями. Створивши такий інструмент, щоб можна було викладати будь-який транспорт… людина знаходить собі замовлення, а ті, хто потребує, – виконавців»,- Дмитро Коток, стартапер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкові вихідні у Чернігові: Миколай, Казкове містечко та святкові тролейбуси

Свої проєкти вони демонстрували у форматі Elevator Pitch. Тобто за дві хвилини треба було розповісти про ідею так, аби зацікавити в її реалізації потенційних інвесторів і партнерів.

«У нас сьогодні будуть присутні представники Українського фонду стартапів, вони зацікавлені в цікавих ідеях, вони роблять їх промоцію і надалі підтримують, можуть видавати грантові кошти та розвивати їх далі. Вони зацікавлені надалі підтримувати ті стартапи, які для їхньої специфіки роботи вони вважають найцікавішими. Можливо, і ми будемо підтримувати, можливо, шукати приватних інвесторів»,- Юлія Дарницька, директорка Агенції регіонального розвитку Чернігівської області.

До того ж автору найкращої ідеї підготували 10 тисяч гривень від конкурсного журі.

«Дуже цікаві всі стартапи, дуже цікаво подивитися їх презентації. Я особисто зважатиму на такі критерії, як доцільність, користь для суспільства та можливість, щоб та сума коштів принесла користь. Є також контакти підприємств і стартаперів, якщо буде потрібна підтримка, то з ними поспілкуємося, і буду підтримувати як спеціаліст і громадський діяч»,- Михайло Брижко, член журі, голова Чернігівської молодіжної міської ради.

Перше місце отримала ідея Олега Гончара.

«Ми зробили сервіс «Епідун». Він створений для створення подій. Якщо у вас є вільний час і ви знаєте, чим хочете зайнятися, можете зайти на наш сервіс, створити подію, інші користувачі зможуть її побачити. І долучитися до неї. Також ви можете долучатися до подій, які вас цікавлять»,- Олег Гончар, стартапер.

Усього було подано 27 заявок від стартаперів різного віку. Обмежень щодо цього не було. До участі в конкурсі відбирали проєкти тільки з Чернігівської області, які реально втілити в життя в майбутньому.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button