Суспільство (відео)

Візит першої леді: Марина Порошенко привітала обдаровану молодь (Відео)

Чернігівщина є передовою у впровадженні інклюзивної освіти. Про це розповіла під час свого візиту до області перша леді країни Марина Порошенко. Вона наголосила на тому, що саме завдяки такій роботі в Україні скоро буде можливе безперешкодне здобуття освіти для кожного.

«Кожна п’ята школа на Чернігівщині є інклюзивною, а це 103 школи, в яких навчаються 275 дітей з особливими освітніми потребами. Вже працюють 12 ресурсних центрів і ще п’ять планується відкрити цього року», — говорить Марина Порошенко, перша леді України.

Під час візиту Марина Порошенко завітала до педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді. Вона пройшлася класами та навіть встигла попрактикувати з учнями англійську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко у Чернігові презентувала нові проекти та розцілувала школярів

Дружина Президента привітала обдаровану молодь з усієї області та їхніх вчителів із Міжнародним днем рідної мови. Адже саме мова є справжнім символом незалежності держави.

«Треба пам’ятати, що Україна відроджувалась і ставала незалежною державою. І все це починалося саме з боротьби за нашу мову. Тому що українською мовою промовляє дух нашої свободи», — відзначає Марина Порошенко, перша леді України.

Під час заходу діти, які стали переможцями державних і міжнародних конкурсів та олімпіад з української мови, розповідали, що для них означає рідне слово.

«Для мене приємно промовляти слова саме українською мовою, бо кожне слово – це частинка нашої історії».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марина Порошенко написала послання чернігівським військовим

Вражена любов’ю дітей до українського слова Марина Порошенко вручила кожному «Кобзар» Тараса Шевченка та наголосила на тому, що саме ці діти зможуть зберегти мову як скарб.

«Саме ви є тим поколінням молодим, яке любить, вивчає, зберігає нашу рідну українську мову», — наголошує Марина Порошенко, перша леді України.

Не оминули увагою і наставників юних талантів. Із Днем рідної мови їх особисто привітав голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник. Він вручив педагогам міста й області подяки та грамоти, а також висловив вдячність за роботу.

«Як зазначив Президент України Петро Порошенко, сильна армія, рідна мова та віра – це запорука сильної та незалежної України. Я хотів би також подякувати викладачам за те, що віддають частину душі дітям. Вони передають той досвід, знання нашим дітям. А наші діти – це наше з вами майбутнє», — говорить Олександр Мисник, голова Чернігівської ОДА.

Діти також привітали першу леді зі святом. Вони вручили їй квіти та виконали для неї пісні.

Журналіст: Ольга Лазун

Ще статті по темі

Back to top button