Суспільство (відео)

Фотовиставку «З Україною в серці», присвячену білоруським захисникам, презентували в Чернігові (Відео)

У Національному університеті «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка почала працювати фотовиставка «З Україною в серці». Вона присвячена білоруським героям, які стали на захист України. Сьогодні відомо про 57 загиблих білорусів під час захисту України. Проте ці дані наразі продовжують уточнювати.

«На жаль, на цій виставці представлені не всі імена та прізвища білорусів. А робимо ми так через те, щоб не наражати на небезпеку рідних і близьких, які залишились у Білорусі»,- Олексій Францкевич, ініціатор створення виставки.

Серед усіх іноземців, які від початку повномасштабного вторгнення воюють на боці України, великий підрозділ сформували саме білоруси. Серед загиблих білорусів двом із них посмертно присвоєно звання «Герой України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катання на конях допомагає впоратися з негативними емоціями: цікава можливість для чернігівців

«Ця виставка була створена спільно з сім’ями загиблих Героїв. Виникла ідея створення тоді, коли ми виявили, що, на жаль, не знаємо імен і прізвищ усіх білоруських Героїв, які загинули в Україні з 2014 року. І от постало питання збору інформації, ми почали її збирати. Ідея була зібрати, зберегти, увіковічити та передати наступним поколінням інформацію про всіх загиблих Героїв, які віддали своє життя тут, в Україні, за нашу з вами свободу»,- Олексій Францкевич, ініціатор створення виставки.

«Вони тут воюють за нашу незалежність, бо без неї неможливо звільнити Білорусь»,- Валерія Чокурашвілі, військовослужбовиця.

В експозиції виставки «З Україною в серці» представлені портрети загиблих в Україні білоруських героїв, історії їхнього життя та подвигу. Ознайомитись із виставкою в Чернігові можна протягом тижня, потім фотовиставку презентуватимуть за кордоном.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button