Суспільство (відео)

#FreeSentsov: чернігівські театрали приєдналися до акції (Відео)

#FreeSentsov! Саме з таким закликом звертається колектив Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка до своїх глядачів, усіх свідомих громадян України, небайдужих до долі українського режисера Олега Сенцова, протиправно ув’язненого російською владою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Красній площі Чернігова проходить акція протесту

Приєднавшись до акції на підтримку і за звільнення Сенцова й інших політичних в’язнів Кремля, що пройшли в Україні та багатьох державах світу, артисти театру, починаючи з червня п.р. виходять на сцену після закінчення кожного спектаклю з плакатом #FreeSentsov, щоб оприлюднити свою громадянську позицію, привернути увагу якнайширшої глядацької аудиторії до ситуації, що загрожує життю українського митця, та закликати всіх стати на захист патріота України, який може загинути в засудженні.

Такі акції з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова шевченківці провели не тільки на чернігівській сцені, але й під час гастролей у Конотопі та Києві. Будуть їх продовжувати і надалі, подорожуючи містами й селами України, даруючи людям високе театральне мистецтво та спонукаючи їх долучатися до боротьби проти беззаконня та тоталітарних методів кремлівського режиму. Адже тільки об’єднавши спільні зусилля, можна підтримати та допомогти ув’язненим українським патріотам.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ну не позортесь вы!!)) Че лайн)уверен 98 процентов и имени его не знали и не знают!!!)) Год назад 1-1.5 назад бюджетники стояли с плакатами # Надежда живи!#,которая Савченко,и где она сейчас…???? Как из героя ( медаль даже вручили) за год попасть в сизо?))))) Циркачи!)

Back to top button