Суспільство (відео)

Газові баталії на Рокосовського (Відео)

Через встановлення загальнобудинкових лічильників газу не спадає хвиля обурення чернігівців.

Цього разу збунтувалися мешканці будинку по вулиці Рокосовського, 12-В. Минулої осені в багатоповерхівці встановили лічильник, а підключили лише в лютому цього року.

Суми до сплати в квитанціях за газ, м’яко кажучи, здивували мешканців, адже вони розраховували на значно менші цифри.

— Ми є власниками квартир. Без згоди власників не повинні були встановлювати, нас повинні були попередити. Потім прийшли квитанції. За 28 днів лічильник нарахував 660 кубів газу на будинок. Поквартирно вони розділили, я не знаю, як, бо в когось 10, 45, 35. Отак розділили, — Людмила Ноженко, представник будинку.

— Така сама квартира за метражем, чому в них нараховано на двох 18, 773 куба, а в мене 20, 784 куба. Практично на два куби більше, невідомо, чому.

Мешканці будинку вирішили провести громадські збори, щоб поспілкуватися з представниками «Чернігівгазу», але ті проігнорували запрошення.

— Якщо людина хоче дізнатися про стан особового рахунку, вона може написати офіційне звернення або запит на компанію «Чернігівгаз» і отримати докладне роз’яснення, — Наталія Свириденко, фахівець із питань зв’язків із громадськістю та пресою ПАТ «Чернігівгаз».

Із запланованих 630 загальнобудинкових лічильників у Чернігові вже встановлено 566.

Об’єм спожитого газу, який показує прилад обліку, рівномірно розподіляється на кожного зареєстрованого мешканця будинку. Якщо в будинку є кілька квартир з індивідуальними лічильниками, то їх покази віднімають від показів загальнобудинкового приладу обліку.

Такі випадки невдоволення чернігівців через встановлення загальнобудинкових лічильників газу неодноразові. Є факти пошкодження приладів або ж недопуску газівників і навіть бійок із працівниками «Чернігівгазу».

Мешканці будинку планують робити запит до компанії, бо хочуть з’ясувати, чи ДІЯЛИ ЗАКОННО працівники «Чернігівгазу» під час встановлення лічильників і нарахування платежів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Задолбали эти газовщики-беспредельщики

Back to top button