Суспільство (відео)

Геній української кардіохірургії відвідав Бахмач (Відео)

«Шановні гості, щиро вітаємо вас на гостинній бахмацькій землі».

Так бахмацька поліклініка вітала у себе поважних гостей – заслуженого лікаря України, лауреата всеукраїнської премії «Гордість країни», директора Інституту серця Бориса Тодурова та народного депутата України Валерія Давиденка, який і запросив світило кардіохірургії до Бахмача. Головною метою візиту було обстеження пацієнтів із хворобами серця, адже ця проблема дуже актуальна.

«Хворих з кардіологічними захворюваннями стає з кожним роком все більше і більше», — констатує завідувач поліклінічним відділенням Бахмацької ЦРЛ Борис Староста.

«На сьогодні хвороби серця і судин займають в структурі смертності 66%, тому більш актуальної теми придумати важко», — зазначає кардіохірург, директор Інституту серця Борис Тодуров.

«Мета нашого візиту в Бахмач – відбір пацієнтів для подальшого хірургічного втручання, тому що багато пацієнтів не може фізично доїхати до кардіохірурга», — зауважує кардіохірург вищої категорії Інституту серця м. Київ Віктор Шевченко.

За день було оглянуто та надано рекомендації щодо подальшого лікування більше ніж півсотні жителям району, більшість вперше консультувалась у   фахівців такого рівня, частина ж вже отримували допомогу від лікарів Інституту серця.

«Вони повертають людям не тільки здоров’я. Вони повертають людей до життя».

«Дякуємо Давиденку, що він привіз такого спеціаліста хорошого».

«Я вважаю, що будь-яке починання, яке допомагає людям, тим більше безкоштовне, це робить честь будь-якому лікарю, будь-якому громадянину нашої держави».

«Не кожен сільський житель може виїхати в Київ і пролікуватися. А тут відразу дадуть пораду, кому потрібно прооперуватися — запропонують поїхати в Київ».

«В інституті серця зробили операцію на серці. Це люди, які мають золоті руки і добре серце. Великий їм уклін».

Крім огляду хворих, київські кардіохірурги провели лекцію для місцевих лікарів. Валерій Давиденко особисто був ініціатором такого заходу, адже столичні світила не завжди будуть під боком у жителів Бахмача, і кваліфікована підготовка власних кадрів грає ключову роль в боротьбі за життя людей.

«Ми живемо в невеликому провінційному містечку і бачимо спеціалістів такого рівня тільки по телебаченню. Тому знання цієї людини для нас дуже важливі, для медицини, яка працює на периферії».

«Ця зустріч проходить за ініціативи народного депутата Давиденка і ми йому за це дуже вдячні».

«Хочемо почути саме сучасне, те що передові вчені кажуть. Ми ж в селі працюємо. Де ми таке почуємо».

«У першу чергу хочу подякувати Валерію Миколайовичу за запрошення. Вражений вашою поліклінікою – спочатку зовнішнім виглядом, а потім і наповненням: далеко не всі райони мають такі поліклініки», — наголошує кардіохірург, директор Інституту серця Борис Тодуров.

Крім цього Валерій Давиденко вручив Бахмацькому районному центру первинної медичної допомоги ключі від новенького автомобіля, для того щоб швидше добиратися до пацієнтів.

«Хочу керівнику центру ПМСД вручити ключі від цього автомобіля. Подякувати за її гарні справи».

«Це ж ініціатива не сьогоднішнього дня. Із самого початку, як я обрався депутатом, я знаходжу якість методи, щоб підтримувати медицину в окрузі на Чернігівщині. У нас були програми з ортопедами, з онкомамологами. Сьогодні до нас завітав дуже поважний лікар — директор Інституту серця Тодоров Борис Михайлович», — розповідає народний депутат України Валерій Давиденко.

Захист здоров’я громади, які довірили Валерію Давиденку захищати їх інтереси на всеукраїнському рівні, — це першочергова ціль в роботі народного обранця, який залучав і буде залучати фахівців екстрарівня для збереження здоров’я мешканців сіл та селищ. А про рівень запрошених спеціалістів може говорити тільки вдячність від людей.

«Від імені всіх людей хочу подякувати вам за збережені життя і здоров’я. І побажати вам здоров’я та терпіння».

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button