Суспільство (відео)

Осередок порядку: у Кучинівці відкрили поліцейську станцію (Відео)

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» продовжує активно розвиватись на Чернігівщині. 11 травня в населеному пункті Кучинівка відкрили нову поліцейську станцію. Вона стала другою в громаді в межах програми з реформи Національної поліції.

«У нас сьогодні відкривається поліцейська станція на базі нашого старостату. Ми дуже раді, що наше село потрошку розвивається. На цю подію ми чекали більше року», — Олена Недвига – староста села Кучинівка.

Від стадії ідеї до відкриття станції минуло більше року. Темпи створення могли б бути значно швидші, втім, війна внесла значні корективи в розвиток процесу. Та, попри всі складнощі, тепер місцеве населення та жителі прилеглих сіл мають гарант безпеки поблизу.

«Коли щось відкривається в умовах війни на прикордонні – це такий потужний посил, що життя триває, що, попри всі труднощі, попри всі проблеми, українці знаходять можливості, бажання та досягають результату», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради.

Ідея створення поліцейської станції в Кучинівці зародилася ще минулого року.

«Десь рік тому тодішній керівник сновської поліції Ігор Богдан приїхав і поділився своєю мрією. Мовляв, найбільше село – Кучинівка, і я дуже хотів би, аби тут був такий осередок безпеки, осередок порядку», Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради.

Утім, для створення поліцейської станції з нуля необхідно було багато сил. Для того, аби задумане вдалося, зацікавлені в цьому люди об’єднали свої зусилля. Крок за кроком, по краплинці збираючи необхідні ресурси, вдалося створити сучасний правоохоронний простір у Кучинівці.

«Нас одразу підтримала староста Олена Миколаївна, дуже підтримав сновський міський голова Олександр Олександрович. Уся правоохоронна система була зацікавлена в тому, аби тут усе запрацювало. Зверталися до місцевих підприємців: величезна вдячність Івану Ковалю та Григорію Божку, це представники нашої аграрної сфери, які дуже допомагають Кучинівці, місцеві жителі скидалися, міська рада дуже допомогла. Всі разом спромоглися на те, що ви зараз бачите – оцю поліцейську станцію», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради.

Розміщення нової станції в Кучинівці зумовлене кількістю місцевого населення та розміщення населеного пункту на мапі громади.

«Кучинівка – найбільше село нашої громади, тому тут відкриття станції необхідне. Поліцейський громади буде обслуговувати і Рогізки, і Млини, і Лосєву Слободу. Тобто закриє південний куток нашої громади», — Олександр Медведьов – голова Сновської міської ради.

Проєкт «Поліцейський               офіцер громади» – це черговий крок у реформі національної поліції, спрямований на безпеку та захист українців. Згідно з умовами програми, за кожним дільничним закріплені населені пункти з сумарною кількістю населення 5000 осіб. Такий розподіл дає поліцейським можливість фокусуватись на своїй ділянці та максимально дієво працювати на ній. 

«Це необхідний поліцейський, який буде тут постійно працювати, спілкуватися з людьми, постійно приходитиме на допомогу та забезпечуватиме безпеку громади і населеного пункту Кучинівка, а також сіл навколо нього», — Володимир Нідзельський – начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Місцеві жителі до нововведення, що спрямоване на покращення безпекової ситуації в громаді та захист населення, ставляться позитивно. А на новопризначеного дільничного покладають чималі надії.

Новопризначеним дільничним Кучинівської поліцейської станції став майор поліції Андрій Марухленко.

«На сьогодні я пройшов відповідну підготовку на базі Харківського університету внутрішніх справ в межах спільного зі США проєкту «Поліцейський офіцер громади». Територію я дуже добре знаю. Пересуватися можу як дорогами загального користування, також знаю, як найшвидше дістатися до будь-якого населеного пункту», — Андрій Марухленко – старший дільничний офіцер поліції.

В умовах воєнного стану як ніколи складно та водночас надважливо почуватися в безпеці. Поява поліцейської станції в прикордонній Сновській громаді має підняти безпековий рівень цієї частини області на новий рівень і відчутно убезпечити населення.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button