Суспільство (відео)

Героїзм чернігівських волонтерів відзначили орденом (Відео)

До Міжнародного дня волонтера у Міському палаці культури відбулась церемонія нагородження бійців-добровольців Чернігівщини народною відзнакою – орденом «Лицарський хрест добровольця» за проявлену мужність, самовідданість та героїзм в боях за незалежність України.

— Ця ідея з’явилася рік назад це точно. Нагородити саме хлопців-добровольців, які ще починаючи з Майдану, які пішли на Майдан за покликом серця і прямо з Майдану пішли на війну, — Оксана Рубан, волонтер.

У кожного воїна своя історія гідності. Крізь жорстоке полум’я війни проходить не тільки чоловіки, а й сильні жінки. Яскравим прикладом стала та, у характері якої поєдналися мужність і тендітність водночас.

— Я почала свій путь з Майдану. Після Майдану ми поїхали в «Айдар». У 2014 році пройшли тяжкі бої, я була поранена, потім попала у полон, коли забирала наших хлопців, піддавалась великим тортурам, —  Тетяна Борисенко, учасник бойових дій.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих бійців, які гідно відстоювали суверенність та незалежність нашої держави. Герої не вмирають.

Ще статті по темі

Back to top button