Суспільство (відео)

Гіроскутер замість авто: жителька Чернігова розповіла про переваги електричного транспорту (Відео)

Уже 4 роки, як гіроскутер став основним засобом пересування для жительки Чернігова Ірини ШмарОвої.

«3 366 км я на ньому проїхала. Я і члени моєї родини. За 4 роки»,- Ірина Шмарова, користувач гіроскутера.

Усе почалося з того, що її чоловік повернувся з Ізраїлю, де перебував на лікуванні. Головним його враженням від Тель-Авіву стало те, що подібний транспорт там набув масового використання.

«Я подумала, що це дуже цікаво. Коли подивилась відео, мені також захотілось. Бо Тель-Авів – це велике місто і там люди пересуваються на таких засобах, а для Чернігова це взагалі було б дуже гарно»,- Ірина Шмарова, користувач гіроскутера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Тарасомобіль»: подробиці про електромобіль, який змайстрував батько для сина

Не вагаючись, пані Ірина з чоловіком пішли до магазину електронної техніки. Там вона вперше стала на гіроскутер. Каже, що поїхала одразу без жодних проблем.

«І уявляєте, я їхала по магазину, де телевізори, інша техніка. У мене навіть думки не було, що я можу впасти і щось пошкодити»,- Ірина Шмарова, користувач гіроскутера.

Спершу в родині був лише один гіроскутер. Їздили на ньому виключно задля задоволення. Але з часом пані Ірина почала його використовувати в повсякденному житті. Тепер вона постійно їздить на ньому на роботу до одного з чернігівських центрів іноземних мов. Хоча раніше постійно користувалася авто.

«Замість того, щоб пройтися, прогулятися містом, я сідаю в авто і їду. Таке відчуття було, що все життя проходить повз мене. Коли я почала користуватися гіроскутером, то це відчуття свободи, того, що ти пересуваєшся містом дуже швидко, відчуваєш усю цю свободу. Це екологічно та дуже приємно»,- Ірина Шмарова, користувач гіроскутера.

Авто пані Ірина використовує лише у виключних випадках і в холодну пору року. А от гіроскутер ставав у нагоді й під час посиленого карантину.

«Я користувалася кожного дня, їздила у справах. Коли я їхала містом і бачила затор у районі Красного мосту, в мене було таке відчуття: як добре, що я там не стою»,- Ірина Шмарова, користувач гіроскутера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік з Борзни змайстрував саморобний кабріолет (Фото, відео)

Пані Ірина каже, що користуватися гіроскутером можна і на бездоріжжі. А їзда містом – то справжнє задоволення.

«Зараз пересування містом стало дуже комфортним, бо з´явилося багато велодоріжок. Пересуватися велосипедними доріжками дуже зручно. Я нікому не заважаю і мені ніхто не заважає. Дуже добре брати ці гіроскутери на екскурсії. Наприклад, ми їздили в Межигір´я. Все можна побачити»,- Ірина Шмарова, користувач гіроскутера.

Особливого догляду гіроскутер не потребує. Його треба лише підзаряджати. Це можна зробити від звичайної розетки. Контролювати стан такого транспортного засобу, рівень підзарядки або відстежувати маршрут можна завдяки мобільному додатку.

«Я от бачу, що ще 87% є. Ще я можу проїхати на ньому 18,9 км. Коли я їду, то бачу, з якою швидкістю. Можу бачити маршрут»,- Ірина Шмарова, користувач гіроскутера.

Пані Ірина розповідає, що коли їй хочеться більшої активності та занять спортом, вона бере велосипед. На ньому жінка може проїхатися на пляж чи просто містом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button