Суспільство (відео)

Глобус Чернігова: історик створив креативне «wood city» (Відео)

Історик Олександр Бондар створив глобус Чернігова. Каже, що так сувенір прозвали користувачі соцмереж через круглу форму карти. За його словами, мода на «wood city» вже понад року панує у США. В Європі вони з´явилися кілька місяців тому.

«По-перше, робота зобов´язує стежити за туристичними принадами, сувенірною продукцією. Тому іноді кілька годин, якщо вночі не спиться, проводиш за тим, що перевіряєш якісь новинки. І от з´явилася така річ, як «wood city». Сучасні технології дають змогу створити рельєфну мапу міста з фанери, і на сучасних різаках вирізати та створити приємну сувенірну картинку»,- Олександр Бондар, історик, головний спеціаліст управління культури і туризму ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для заміжжя, здоров’я і благополуччя: корюківська майстриня виготовляє спеціальні обереги (Фото)

Традиційні «wood city» квадратної форми. Тому Олександр Бондар створив і такий макет Чернігова. Однак йому захотілося привнести у дизайн сувеніра щось своє.

«Понад 25 років я працюю з картоном – це моделізм. І захотілося дещо переінакшити це. Зазвичай сітка вулиць рельєфна, а мені захотілося зробити навпаки. Сітку вулиць втопити, квартали зробити рельєфними. Це все вирізалося вручну, фарбувалося, грунтувалося – і вийшов отакий подарунковий елемент»,- Олександр Бондар, історик, головний спеціаліст управління культури і туризму ЧМР.

Наразі Чернігів – перше місто в Україні, що має власний сувенірний макет. Однак скоро він може стати популярним і в інших областях.

Олександр Бондар каже, що сувеніри дуже швидко розповсюджуються по світу і тому вже дуже скоро таких «wood city» в Україні буде чимало.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button