Суспільство (відео)

Готуйте теплі речі: в чернігівських квартирах знизиться температурний режим (Відео)

Налаштовують котельні, теплові мережі та проводять гідравлічні випробування – в Чернігові активно готуються до холодів. Сьогодні на позачерговій сесії Чернігівської міської ради депутати заслухали звіт про підготовку міста до опалювального сезону, але з міркувань безпеки він не містив точних адрес і докладної інформації.

«В основному я хочу сказати, що облтеплокомуненерго буде готове до опалювального періоду, ведуться гідравлічні випробування внутрішньобудинкових систем. Як я зазначив, із 698 будинків виконано роботи вже в 571 будинку.

ТЕЦ у нас обслуговує і надає теплову енергію та гаряче водопостачання для 586 будинків, гідравлічні випробування виконано у 543-х. Центральні теплопункти майже всі готові, є деякі деталі, зараз усе вирішується, але думаю, що все буде добре в цьому питанні»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Утім, чернігівців чекає неприємний сюрприз – швидше за все, температура в квартирах буде нижча ніж зазвичай. Гаряча вода також буде тільки в опалювальний період.

«Нам доведено Кабінетом Міністрів і НАК «Нафтогаз», що обсяги споживання 0,9 від попереднього опалювального сезону. В який спосіб нам зберегти те саме тепло за обсягу споживання на 10 відсотків нижче? Це надзвичайно важко досягти.

І не враховується температурний режим зовні, якщо він буде вищий, то можливо теоретично досягти однакової температури за менших обсягів споживання. Якщо він буде, не дай Бог такий самий або нижчий ніж був, це неможливо»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівцям відшкодують кошти за знищені рашистами вікна (Відео)

Загалом у Чернігові внаслідок воєнних дій було пошкоджено 874 багатоквартирні будинки, з них 146 – шляхом прямого влучення. Сертифікованими експертними організаціями проведено обстеження 182 будинків, п’ять, згідно з експертними оцінками, не підлягають відновленню. Тож наразі необхідно ухвалити рішення про їх демонтаж. В інших тривають ремонтні роботи.

«Комунальні підприємства, які обслуговують 571 будинок, вже повністю виконали поточний ремонт у 138 будинках, відремонтували покрівлю у 113, а в 105 відновили скління пошкоджених вікон у місцях загального користування»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Але, за попередніми оцінками, через значний обсяг пошкоджень у деяких завершити роботи до початку опалювального сезону не встигнуть.

«Є ймовірність неможливості завершити капітальний ремонт у 10 будинках до початку чергового опалювального сезону, беручи до уваги, що в більшості квартир і далі проживає значна кількість мешканців, яких неможливо забезпечити альтернативним житлом на час проведення аварійно-відновлювальних робіт, розглядається можливість підключення таких будинків до інженерних мереж»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Також тривають роботи із відновлення мереж іта об’єктів КП «Чернігівводоканал», які були пошкоджені російськими бомбардуваннями.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button