Суспільство (відео)

Дитинство без війни: до Чернігова повернулися «Артканікули» (Відео)

Енергійні танці, весела музика, конкурси та солодкі подарунки – в одному з чернігівських мікрорайонів для дітлахів влаштували артканікули. До таких активностей мали змогу долучитися абсолютно всі зацікавлені діти та їхні батьки, щоб на кілька годин поринути в світ пригод та отримати гарний настрій.

«Артканікули мають давню традицію, у 2012 році наша команда їх заснувала. Цього року ми вирішили продовжити цю гарну традицію і подарувати дітям трохи позитивних емоцій, відволікти їх від ситуації в Україні в умовах постійних сирен і тривог. А тим паче, багато діток і батьків не мають можливостей поїхати на відпочинок чи якось урізноманітнити своє дозвілля»,- Артем Євминець – громадський активіст, волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуниці з грядки, мінізоопарк і дегустація сирів: на Чернігівщині екоферма приймає гостей (Фото)

За словами організаторів, програму заходу створювали з урахуванням різних вікових категорій дітлахів.

«Сьогодні для діток працюють тут аніматори, також локація фейс-арту, де на обличчях дітей роблять різноманітні малюнки. Також для кожної дитинки ми приготували невеличкі подарунки, є солодка вата, а ще ростова фігурна лялька, яка порадує маленьких чернігівців»,- Артем Євминець – громадський активіст, волонтер.

Батьки відзначають, що наразі такі активності дуже важливі для їхніх дітей, адже покращують їхній моральний стан.

«Подобається свято, побачили оголошення біля садочка та вирішили прийти. В наш час таке потрібне діткам, зараз такий складний час, діти відчувають стрес. Треба таке проводити»,- Юлія, чернігівка.

«Ми живемо тут неподалік, почули свято, класно. Він ще маленький, щоправда, щоб гратися, але дуже цікаво, дитина дивиться, дитина сміється»,- Вікторія, чернігівка.

«Свято подобається, дитина щаслива, танцюють, цікаво тут не тільки дітям, а й дорослим. Ми в захваті, все добре»,- Юлія, чернігівка.

Організатори артканікул і надалі планують влаштовувати подібні заходи та завітати до інших мікрорайонів Чернігова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button