Суспільство (відео)

Готують освітні заклади, котельні та нові маршрути: Корюківський район в очікуванні зими (Відео)

Громади Чернігівщини активно готуються до початку нового навчального року, головний критерій відкриття навчальних закладів – наявність бомбосховищ, а також загальна безпекова ситуація. В Корюківському районі є 98 закладів освіти, із них 57 мають укриття, інші мають наближені об’єкти укриття. Зараз ще триває робота з облаштування, аби вони відповідали вимогами, мали відповідний запас води і пристроїв живлення.

«Насамперед ми враховуємо безпекову ситуацію, наразі бачимо що ситуація контролюється, але ми не можемо знати, що буде завтра. Може бути ракетний обстріл, артобстріл, може бути все що завгодно, бо наш сусід неадекватний.

Тому ми будемо підходити до цих питань абсолютно виважено. Безпековий фактор, ситуація на кордоні та думка батьків і наявність укриттів – це ті основні критерії, якими ми будемо керуватися в ухваленні рішення про форму навчання: очна чи заочна, офлайн чи змішана»,- Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА.

Для належного облаштування укриттів надаватиметься допомога від Чернігівської обласної військової адміністрації та профільного департаменту, насамперед для тих населених пунктів, які не мають змоги самостійно закупити генератори та інші технічні пристрої. Начальник Корюківської районної військової адміністрації запевняє, що в подібних питаннях є повне порозуміння з усіма керівниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітлахи з Чернігова продають саморобне печиво та піцу і передають гроші ЗСУ (Відео)

«Усі бачать проблематику, ніхто не замовчує, є повне порозуміння в цьому питанні, підтримка точно буде як від районної, так і від обласної адміністрації, і ми зробимо все можливе для належної роботи наших навчальних закладів. Я паралелі проводив уже, раніше ми готували класи перед початком навчання, а зараз укриття та бомбосховища, бачимо, як швидко змінюються наші пріоритети»,- Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА.

Триває підготовка і до опалювального сезону. Проїхавшись приватним сектором, важко не звернути увагу на те, як місцеві жителі заготовляють дрова. Альтернативні види опалення шукають і для котелень, аби зменшити залежність від агресора.

«У нас більшість котелень працює на газу. Утім, ми розуміємо, що газ у руках росії – це зброя, енергетична, а взимку буде й теплова. Спільно з громадами, адміністрацією – як обласною так і районною, – намагаємося верифікувати наші котельні та встановлювати модульні і твердопаливні котельні»,- Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА.

Також ведеться велика робота з відновлення логістичних шляхів, зруйнованих під час вторгнення окупантів. Найбільше від таких незручностей страждають підприємці в прикордонних громадах, як наслідок зростає і вартість готової продукції, що впливає на купівельну спроможність споживачів товару.

«Зараз підприємства велику частину в ціні товару закладають саме на доставку товару. Тому що ми маємо тут об’їзними шляхами шукати мости та дороги, де може проїхати великогабаритний транспорт.

Логічно, що підприємствам Тернополя легше доправляти свій товар до Польщі або Литви, ніж, скажімо, підприємствам із Чернігівської області, насамперед із Корюківського та Новгород-Сіверського районів, які на самій півночі області»,- Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА.

Тож приємні логістичні новини обіцяють уже найближчим часом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button