Суспільство (відео)

Громада перемогла в «термінальній» війні: чернігівський митний центр закрили (Відео)

Багаторічна епопея з чернігівським митним терміналом добігла кінця. Нарешті жителі вулиці Жабинського, які роками страждали від цілодобового шуму, загазованості та міні-землетрусів, спричинених вантажівками, можуть з полегшенням зітхнути.

Подолати неабиякий супротив громаді вдалося завдяки активній підтримці небайдужих активістів. У червні був створений організаційний комітет із ліквідації митного терміналу.

«Не тільки я, кожен мешканець Чернігова в цьому питанні повинен займати чітку громадянську позицію щодо захисту громади в їхніх рішеннях, у їхніх проханнях», — голова організаційного комітету із ліквідації митного терміналу в місті Чернігові Василь Куліда.

Громадський комітет був створений для ретельного контролю за тим, щоб 31 липня митний термінал повністю ліквідували і щоб чернігівці нарешті змогли спокійно спати і дихати чистим повітрям.

Адже влада обіцяла одне, а робила – зовсім інше.

На квітневій сесії Чернігівська міська рада продовжила термін оренди терміналу. На людей, які прийшли під стіни мерії мітингувати проти продовження оренди проблемному брокерського центру, депутати начхали.

За збереження митного терміналу виступали депутати міської ради з фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та їхні колеги з інших фракцій, які за домовленістю голосують синхронно. Єдині, хто пішов на захист громади і до кінця мав принципову позицію, – це фракція «Наш Край».

Під потужним тиском громади брокерський центр закрили – влада не наважилася і надалі лобіювати інтереси підприємців-мільйонерів.

31 липня термін оренди землі для митного терміналу завершився, міська рада не продовжила оренди і центр довелося продати. Люди задоволені, що нарешті можуть спокійно жити на рідній вулиці: без шуму, без загазованості і без тріщин на стінах від вібрації багатотонних вантажівок.

Бувало так, що і пройти не можна, особливо коли дощ, обляпають з ніг до голови. Зараз нема цього, машин нема.

Хорошо, менше шуму стало.

Шум великий був. Я ось тут живу, так з самого ранку.

Тут воно заважає. Спокійніше стало.

Його потрібно було раніше закрити. Він повинен знаходитися за межами міста.

Перемога у «термінальній війні» — своєрідний дзвіночок владі, адже слуги народу мають усвідомити, що вони повинні не обіцянками годувати, а виконувати те, чого прагне громада. Бо коли в людей уривається терпець – там і жартам всім кінець.

Ще статті по темі

Back to top button