Суспільство (відео)

В освітян знову забрали гроші, а Ялівщину «дарують» «Зеленбуду»: сесійні пристрасті (Відео)

У новий рік по-новому. Перша сесія 2019-го, як на диво, відбулася без мітингів та акцій протесту. Проте каменів спотикання вистачало. Перший – викуп орендованого приміщення.

«Житлове приміщення площею 7.8 м2, що розташоване за адресою Преображенська, 2/1», — Олексій Єпінін, голова Фонду комунального майна ЧМР.

Міська влада хоче щонайменше 45 тисяч за квадрат. Інакше аукціон. Депутати висловлюються «за» і «проти».

«Є різні думки з цього приводу», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Сподіваючись викупити його потім за три копійки. Ні», — Сергій Кирієнко, депутат Чернігівської міської ради.

«Візьмімо калькулятор і порахуймо, за скільки це приміщення окупиться. Там треба або дім розпусти відкривати, або наркотиками торгувати, щоб відбити вартість цього приміщення», — Павло Вовк, депутат Чернігівської міської ради.

Як підсумок годинних дебатів приміщення відправляють на аукціон. Далі дух єдності в сесійній залі порушує мер Атрошенко, який чомусь активно намагається поговорити про те, що в освіти та медицини Чернігова вкотре депутати повинні забрати гроші – на капітальні видатки, зокрема для Стрижня.

«Тому я просив би неупереджено розглянути, висловити свої думки», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Головний освітянин міста вже традиційно «здає» своїх.

«Надто складно зараз ухвалювати рішення щодо вже прийнятої позиції всіма вами», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР, депутат ЧМР.

«Мені дивно, чому начальник управління освіти. Він просто боїться вам сказати «ні», — Володимир Зуб, депутат Чернігівської міської ради.

Після млявого обговорення питання ставлять – і на диво воно не проходить. Ситуацію рятує «паличка-виручалочка» провальних голосувань – мер Чернігова.

«Ми обговорили. Обговорили. Зараз… Давайте повернемось», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Повертаються. Тепер усе добре. Підтримано. Аналогічно відбувається з передачею півгектара земель Ялівщини «Зеленбуду».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По чім в Чернігові продають комунальну власність

«Фактично зараз відбувається поділ, дроблення цієї ділянки практично в центрі Ялівщини», — Віктор Тарасов, депутат Чернігівської міської ради.

«У нас регламент є чи ні? Виходять якісь люди до мікрофона, щось там кажуть. – У нас традиція така. – Але вона погана. – У нас традиція дерибанити землю в Ялівщині», — Роман Старіков, керівник КП «Зеленбуд» та Олександр Гашпар, громадський активіст.

Спершу не підтримано. Далі в хід іде авторитет градоначальника. Повернуто – й усі інакомислячі стають на шлях «праведний». Щодо решти важливих питань… Звернулись до центральних органів влади: по-перше, для відновлення залізничного сполучення з іншими туристичними містами України; по-друге, просили компенсацій для громадян в опалювальний період.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. С приводу передачі зеленбуду 0.5 га земель запасу у урочищі «ялівщина» то це і початок » дерибану» земель РЛП так як саме ці 0,5 га входять до земель, які передані до РЛП рішеннями обласної та міської ради ще 6 скликання. Ганьба тим депутатам міської ради які сприять цьому, осбливо Батьківщини

Back to top button