Суспільство (відео)

«Грошей немає», або «Мистецький футбол» у Коропі (Відео)

На Чернігівщині мистецтво нікому не потрібне. Співробітників місцевої Школи мистецтв влада відфутболює то до однієї інстанції, то до іншої. Брати на баланс і платити заробітну плату не хоче ні новостворена Коропська об’єднана громада, ні районна адміністрація.

«Оце місяць взагалі не платять. То платили наче три місяці, а тепер знову не платять. Ми вчора ходили в адміністрацію. Сказали «Грошей немає». Сказали, що ми нічого вам не можемо сказати», — Анна Лагута, викладач Коропської школи мистецтв.

Раніше була аналогічна ситуація, що сьогодні знову повторюється. За словами співробітників, офіційно установа на балансі адміністрації, але та спонукала громаду утримувати установу. Як бачимо, не надовго. В обласній адміністрації кажуть, що питання складніше ніж ми його бачимо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансовий «геноцид» у школі мистецтв: у Коропі три місяці не платять зарплату

«На сьогодні це питання теж взято на контроль. Я думаю, що ми спільними зусиллями доведемо голові об’єднаної громади, треба розуміти, що це діти його громадян. Вона ж на балансі адміністрації. – Ні. Отже, дивіться. Ми говоримо про моменти, що стосуються фінансування, тому тут є деякі моменти», — Наталія Романова, заступник голови Чернігівської ОДА.

Крім цього, розповіли про майбутню оптимізацію, що теоретично може скороти кількість охочих отримувати зарплату. Поки що більше двадцяти співробітників школи замість того, щоб навчати дітей музики, малювання і танців, сидять без зарплати і готуються писати листи Президенту та Прем’єр-міністру, сподіваючись отримати допомогу від останньої інстанції.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button