Суспільство (відео)

«Шокова терапія» транспортної мережі Чернігова відкладається (Відео)

Міська влада хоче скоротити кількість маршрутів та автобусів. Але є проблема з «дачними» маршрутами.

На виконкомі одним із ключових питань було затвердження мережі міських автобусних маршрутів.

Згідно з новим проектом, замість 40 існуючих маршрутів, третина з яких складалася із так званих «дачних», мало залишитися 23.

У планах владців провести конкурси на нові маршрути й суттєво скоротити кількість автобусів. Головною умовою конкурсу стане наявність у перевізників автобусів великої та середньої місткості.

Однак через «дачні» маршрути із впровадженням мережі виникли проблеми. Адже їх організацією має займатися обласна влада.

Тому в мерії вирішили не ризикувати і провести конкурси одночасно, аби чернігівці не ходили пішки. Тож на початку засідання міський голова попросив виключити з порядку денного транспортне питання.

— Я хотів би взяти тиждень до наступного виконкому, щоб повністю це проговорити з облдержадміністрацією, — Владислав Атрошенко, міський голова.

— Станом на сьогодні вони не готові. Адміністрація має провести конкурси до 20 грудня. Велика частина мешканців міста може пересуватися по місту пішки, — Віктор Бистров, секретар міської ради.

Єдиний із членів виконкому, хто поспішав із затвердженням мережі, був заступник міського голови Олександр Кириченко. Він навіть дорікнув іншим, що процес змін транспортної мережі зупиняти недоцільно.

— З кожним днем затягування ми затримуємо процес і не рухаємося далі, — Олександр Кириченко, заступник міського голови.

Зміни у транспортній мережі вирішили відкласти і повернутися до цього питання наступного тижня.

Ще статті по темі

Back to top button