Суспільство (відео)

Гумки, магніти та кокоси: чернігівці розповіли про свої домашні колекції (Відео)

Американець Гаррі Спел має колекцію з 4 тисяч атрибутів закусочних. А його співвітчизник Джордж Франсен назбирав 1277 скам´янілих екскрементів. Найдивніші колекції світу вже увійшли до Книги рекордів Гіннесса. А чи готові чернігівці до екстремальних колекцій і що вони збирають, розповіли самі жителі міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: нежіноча колекція чернігівки

«Я збираю все з кокосовими ароматами. Мені подобається запах кокоса і все, що пов’язано з кокосами. Спреї, мило, креми, оце в мене з дитинства і дотепер».

«Колекціонувала декоративне мило ручної роботи. У мене його було десь під 100 штук. Також я колекціонувала гумки для стирання, вони досі десь лежать. Колекціонувала намистинки, робила з них браслети».

«В дитинстві у всіх були марки, я пригадую, ще на перервах у грали з хлопцями. І дуже класні були гумки «Love is». Зараз, коли купиш, то така радість на обличчі, або чоловік подарує. Смак дитинства».

«Раніше виходили журнали і там були ляльки. Збирала керамічних ляльок. А в дитинстві нічого такого не було, хоча мушлі….»

«Я колекціоную монети 1992-96 рр., що випускалися ще в Луганську, верстатобудівному заводі. Це пробні монети. Велика колекція, але нема тих, що коштують дорого. І зараз купую нові випуски».

«У дитинстві колись якісь фантики, а зараз… не знаю. Може, магнітики на холодильник. Як традиція. З різних країн привожу магнітик і як колекція магнітиків».

«Нічого не збираємо. Зараз людина кульки збирає. Звичайні. Кіндери зараз збирає».

Загалом колекціонування досить поширене у світі. В його основі лежить пізнання та задоволення певних інтересів. А предметом колекціонування може бути все, на що вистачить фантазії.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button