Суспільство (відео)

Хамство в маршрутках: чернігівці потерпають від «транспортних» конфліктів (Відео)

Грубе поводження з пасажирами персоналу маршрутних таксі чи тролейбусів давно стало звичним явищем. Це підтверджує майже кожен, хто користувався громадським транспортом.

«Водії, особливо в маленьких маршрутках, почасти поводяться зухвало, іноді навіть курять у салоні».

«Водій у грубій манері відмовив, хоча, якщо правилами не заборонено, то вони могли зупинитись там».

«Нахабно ставляться. Проходь, чому стоїш».

«Є водії, які своє лице не дуже гарно показують».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки роботи транспорту Чернігівської області у цифрах

Хамство обопільне, небезпідставно завважує керівник управління транспорту Олександр Рижий. Адже агресія деяких пасажирів також явище не поодиноке. Стосовно ж поведінки підконтрольних маршруток головний транспортник міста радить фіксувати інциденти і скаржитись.

«Якщо таке трапилось, то пасажир може звернутись до кол-центру чи управління транспорту», — говорить Олександр Рижий, керівник управління транспорту ЧМР.

Бажано зафіксувати номер транспортного засобу, час, на якій зупинці він сідав, у якому напрямку планував рухатись.

Справедливості за образи від водіїв чи кондукторів добитись складно. Законом не передбачено виокремлення покарання саме для цієї трудової групи. Особливо гострі образи чи дії можна кваліфікувати як дрібне хуліганство.

«Водій, як і будь-яка інша особа, нестиме адміністративну відповідальність, якщо ці образи мають ознаки дрібного хуліганства. Слід викликати поліцію, фіксувати цей факт, підтверджувати показаннями свідків», — розповідає Олексій Кінебас, юрист.

З-поміж іншого можна звернутись зі скаргою на перевізника, адже саме він відповідає за власний персонал. Загалом на практиці випадків законного покарання за такі порушення надзвичайно мало.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button