Суспільство (відео)

Локдаун у Чернігові та дистанційне навчання: ранкова нарада в мерії (Відео)

Під час третьої хвилі коронавірусу хвороба дедалі частіше вражає молодих людей віком до 60 років. Їх кількість уже досягла 48% загальної кількості. Перебіг захворювання став тяжчим. Про це повідомили під час ранкової наради в мерії.

«Ми спостерігаємо збільшення захворюваності після введення у Києві локдауну, повернення наших мешканців, які працюють у Києві, із COVID-19 посилює захворюваність у Чернігові. Тобто ця категорія повертається додому вже хворою», — Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров’я ЧМР.

Найближчим часом ще 10 концентраторів надійдуть у першу та другу лікарні, що є опорними. У міській раді наголосили на тому, що в Чернігові збільшується категорія хворих, які потребують кисневої підтримки. Наразі 207 з 430 ліжок, виділених для пацієнтів із ковідом, зайняті. Однак якщо кількість госпітальних хворих перевищить 230 осіб, то в місті введуть частковий локдаун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові планують запровадити муніципальну інформаційну систему

«Це буде стосуватися часових обмежень роботи закладів громадського харчування, обмежень щодо кількості пасажирів у громадському транспорті, можливо, ще заходів вживатимемо. Якщо кількість госпіталізованих перевищить 250-260, ми будемо вводити ще більш жорсткі обмеження. Зокрема це буде стосуватися дистанційного навчання старших класів середніх шкіл», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Під час наради також зазначили, що в Чернігові розгорнуто другий етап вакцинації, під час якого щеплення роблять сімейні лікарі, соціальні працівники та люди у віці за 80. По області вже щеплено орієнтовно 2,5 тисячі людей. Владислав Атрошенко, який вакцинувався наприкінці минулого тижня, розповів про своє самопочуття.

«О 14-й годині приблизно я вакцинувався. Десь о 8-9-й вечора було відчуття зростання температури. Я її не міряв. Але був легкий жар. Це година або дві. Далі я ліг спати. На ранок жодних відчуттів нема, можливо, є слабкість, відсотків 10-20 є зниження працездатності. Більше жодних страшних відчуттів нема. Сьогодні от уже три доби», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли в Чернігові введуть локдаун

Також під час наради говорили про демонтаж кіосків по Пухова, 129.

«Ми зараз шукаємо для них місця. Розглядаємо кілька питань і думаємо, куди їх можна перенести. Але це один ряд. Розбирання однієї малої архітектурної форми – це стіни, які суміжні. Можливо, ми їх залишимо в цьому мікрорайоні», — Віталій Хрустицький, начальник КП «Муніципальна варта».

У Чернігові може з´явитися муніципальна інформаційна система доріг.

«Тобто буде шар – дороги, шар – вело доріжки, шар – тротуари. Туди нанесені всі зупинки, парковки, знаки, розмітка. Політех це розробляє. Я думаю, за два роки ми цю систему зробимо», — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ ЧМР.

Окрім цього, під час наради обговорили встановлення електронного пристрою із загальнодоступною базою даних імен загиблих чернігівців, які загинули у Другій світовій війні. Він може запрацювати вже до 9 травня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button