Суспільство (відео)

Хто заробляє на управлінні освіти чернігівської міської ради? (Відео)

Представники майже всіх рейтингових політичних партій заробляють непогані гроші на управлінні освіти чернігівської міської ради.

Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» дослідив, хто з них за останні 4 місяці заробив найбільше. Під аналіз підпадали майже всі товари та послуги, що надавались підприємствами.

— Ми виключили з нашого дослідження — заробітну платню працівників, профспілкові внески, меддогляд, послуги компаній-монополістів – Укртелеком, Укрпошта, оплата електроенергії, газу, водопостачання.

Багато підприємств, узяли топ-10 підприємств, які заробили найбільше грошей на управлінні освіти, і виявилося, що 7 підприємств мають зв’язки з політичними партіями, — Старченко Сергій, представник всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».

Чернігівське управління освіти за цей період витратило 17,5 мільйона гривень, найбільше з цих грошей – майже 11 мільйонів пішло на оплату харчування.

Це підприємство Базис, яке отримало 4,8 млн гривень, КП «Шкільне» – 3,3 млн гривень, на третьому місці Переяслав – Молпродукт, яке заробило 1,6 млн гривень, — Старченко Сергій.

Із 1 серпня для замовників товарів і послуг почав працювати Закон «Про публічні закупівлі», відтепер усі тендери від 200 тисяч гривень за ці товари та послуги та від 1,5 мільйона гривень за роботи проводитимуться виключно через систему «Прозорро».

Представники руху «Під контролем» обіцяють і надалі стежити за коштами, які виділяє держбюджет на освіту, та змінами, які внесе система держзакупівель в їхній власний рейтинг підприємств.

Ще статті по темі

Back to top button