Суспільство (відео)

«Хвороба ненажерливості»: в Чернігові комунальне підприємство повісило ланцюг «на шию» автомобілістів (Відео)

Фінансові апетити, по-народному – ненажерливість, стабільно демонструє комунальне підприємство «Паркування і ринок». Особливо ласим шматочком виявилася територія біля торговельного парку «Ремзавод». Спершу комунальне підприємство там ярмаркувало на місцях для паркування, тепер узагалі повісило ланцюг на в’їзд і не пускає автомобілі без відповідної оплати. Водії  обурені.

«Правильно? Не правильно? – Звісно, ні. – Чому? – І тут хочуть гроші здерти. Куди машину поставити? Або хоча б заїхати?»

«20 гривень за те, що я заїду на 5 хвилин? То якось забагато». 

«Повинно бути по-нормальному, а не «я хочу – отут поставлю і буду керувати. Що за дурня? Повинна бути порядність чи щось таке».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергове рішення суду щодо намагань мера проти Ремзаводу

Просять пояснень – чому так і чому саме 20 гривень просто за в’їзд.

«Я не городила. Це «Паркування і ринок». – Атроха ніяк не наїсться».

Жіночка з квитками коментарів не дає.

«Можете сказати? – Ні, не можу».

Більше того, працівниця комунального підприємства, побачивши камеру, діє, м’яко кажучи, неадекватно – спускає цеп, знімає «форму»  та починає активно комусь телефонувати.

Позиція керівництва «Паркування і ринку» навряд чи ситуацію прояснить, адже вона стабільна.

«Я з «Челайн» не спілкуюся»,- Микола Гоголь, директор КП «Паркування і ринок».

Коментар від представників торговельного парку «Ремзавод» маємо в соціальних мережах. Він має приблизно такий вигляд. Також свою оцінку дають чернігівські підприємці.

«Безумовно, ця ціна неадекватна. Я знаю, що ціна у Варшаві або в Києві чомусь нижча. Чому там встановлена така ціна? Думаю, треба спитати у міського голови чи міської влади. Можу сказати точно, що ціна не є ринковою, з огляду на те, що Чернігів посідає останнє місце із заробітних плат. Я вважаю, це прояв ненажерливості, коли так багато хочеться зняти з цієї парковки. Є розмова, що з цієї парковки ті, хто її контролює, а це комунальне підприємство «Паркування і ринок», нібито «знімає» 7 мільйонів на рік. І все це йде повз чернігівців, тобто в кишеню кількох людей, я не думаю, що це може бути без дозволу міського голови»,- Сергій Кнуренко, чернігівський підприємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уся правда про «Шанхай»: чому Атрошенко наїхав на «Ремзавод» (Відео)

«Будь-хто зупиняється тут, питає, чому ціна 20 гривень. Питають, звідки така ціна»,- Сергій, працює на території торговельного парку «Ремзавод».

Ще більш неадекватною ситуація здається на тлі того, що «володарі» ланцюга безоплатно не пускають на територію навіть авто, які приїжджають розвантажити товар.

«Ми тут працюємо – товари повинні завозитися-відвозитися. Відповідно, вільна дорога повинна бути. А як це так, беруть 20 гривень?»,- Світлана Миколаївна, працює на території торговельного парку «Ремзавод».

«Мені просто товар завозять. Не може машина завозити товар. І ображаються люди, які везуть товар, тому що треба носити його в руках. Вони машин цих не пропускають. Із товаром машини не пропускають»,- Світлана, працює на території торговельного парку «Ремзавод».

Отак чернігівська міська влада заробляє. Законність цієї «ланцюгової» акції наразі викликає сумнів, але в таких діях «Паркування і ринок» має абсолютну підтримку міської влади, тому, очевидно, ось-ось це все узаконять через рішення виконкому, як це було з торгівлею на паркувальних місцях. А зараз експерименти на платоспроможності чернігівців тривають.

*Позиція

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button