Суспільство (відео)

Із міського балансу – на обласний: ініціатива передачі будівлі в Ялівщині (Відео)

На черговій сесії Чернігівської обласної ради депутати можуть розглянути питання щодо передачі на обласний баланс нежитлової будівлі, розташованої в Ялівщині, що в народі відома як Будинок колгоспника, та земельної ділянки під об’єктом. Вона перебувала в користуванні позашкільного закладу освіти «Чернігівський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання», утім, упродовж останніх років будівля не використовується за цільовим призначенням, а з 2021 року міська рада неодноразово порушувала питання доцільності фінансування її з бюджету. Зараз вона перебуває на обліку у Фонді комунального майна Чернігівської міської ради.

«З огляду на те, що за інформацією міської ради ця територія не використовується під цей процес і вони не мають коштів на утримання цього приміщення, то є ініціатива, аби це приміщення та земельну ділянку передати в обласну власність із подальшою передачею під обласний центр краєзнавчої патріотичної роботи з дітьми та молоддю. Є такий комунальний заклад обласної ради, там займаються діти, і ця територія буде ефективно використана для того, щоб діти продовжили займатися туристично-оздоровчою та краєзнавчою роботою. Я подав проєкт рішення – ініціативу щодо звернення до міської ради про передачу нежитлового приміщення в урочищі Ялівщина разом із земельною ділянкою в обласну власність», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради.

За інформацією Юрія Музики, в обласному бюджеті є кошти, аби утримувати будівлю. До того ж обласний комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр науково-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» входить до переліку кращих обласних туристсько-краєзнавчих центрів України.

«Є можливість займатися водним туризмом, є можливість займатися велосипедним туризмом. Там є карти для спортивного орієнтування, і до 2016 року там щорічно займалися приблизно 5 тисяч дітей. Проводили різноманітні змагання, збори та інші різноманітні форми активностей, що давало дітям можливість доторкнутися до природи та безпосередньо в лісі почуватися справжнім туристом», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради.

Також на наступній сесії Чернігівської обласної ради знову виносять окремим питанням зонування територій РЛП «Ялівщина».

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button