Суспільство (відео)

Київські рятувальники здійснили мрію Тимофія Зленка (Відео)

4-річний чернігівський хлопчик Тимофій Зленко ще остаточно не визначився, ким хоче бути – пожежником чи космонавтом.

Вибрати професію малюкові допомагали в Києві.

Про Тимофійчика весь Чернігів дізнався кілька місяців тому через рецидив страшної хвороби – у хлопчика гострий лімфобластний лейкоз (рак крові). Наразі він із мамою перебуває в онкогематологічному центрі Української дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ», проходить черговий курс хіміотерапії.

Завдяки благодійному фонду «Крона» та київським пожежникам малюку вдалось влаштувати незабутній день. 23 березня Тимофійчик побував в одній із пожежних частин Києва, їздив зі справжніми рятувальниками, у формі, зшитій спеціально для цієї події, та самостійно погасив пожежу. А наприкінці від пожежників отримав ще й подарунок – пожежну машину.

«Під час цього заходу Тимофійчик поводився доволі серйозно і стримано, та, повернувшись до лікарні, розповідав про зустріч із задоволенням.

Що стосується фізичного сьогоднішнього стану, то помітна втома. Але сподіваюся, що позитивні емоції допоможуть нам швидше відновитися і продовжити боротьбу!» – Марина Зленко, мати хлопчика.

Сьогодні, 24 березня, збір коштів закрили. Необхідну суму – 125 тисяч євро – зібрано. Мати хворого малюка безмежно вдячна кожному, хто не залишився осторонь їхньої біди. Розповідає, операція з пересадки кісткового мозку, яку робитимуть в Італії, планується після 5 блоків хіміотерапії. Наразі завершено 3 з них.

Ще статті по темі

Back to top button