Суспільство (відео)

Плювок в обличчя громади: чернігівців очікує значне зростання тарифу на воду (Відео)

Фантастичний цинізм демонструє чернігівська міська влада, фактично власноруч одягаючи ярмо на шию чернігівців, компенсуючи власну безгосподарність за рахунок тарифів, які сплачуватимуть прості люди. Цього разу черга дійшла до водопостачання, тариф на яке може зрости на 23%. Ініціатор підвищення – КП «Чернігівводоканал» в особі його керівника Сергія Малявка, котрий уникає пояснень на цю тему.

«Щойно буде прийнято тариф, я готовий публічно виходити», — говорить Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал».

На думку пана Малявка, з чернігівцями не варто радитись, їх треба ставити перед фактом. Його абсолютно не цікавить питання «А може, люди проти підвищення і проводити його не треба?».

«Як подорожчає, то ми, звісно, проти. Ми так не хочемо, щоб дорожчало».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потоп у Чернігові, зруйновані гуртожитки і високі тарифи: у студії «Детектор» Валентин Наливайченко

«Рука несвідомо тягнеться до автомата».

«Взагалі. Гаси світло. Не треба нам подорожчань».

«Не підтримую і не радію цьому».

«Ми і так платимо. Не вистачає мені пенсії, щоб платити».

Так вважають усі опитані нами люди. Але хіба їхні проблеми непокоять заможних керманичів міста? Ще більшого цинізму підвищення тарифу, яке вже затвердили в Києві, набуло на тлі проведених громадських слухань, на яких не був присутній жоден житель міста, не зацікавлений у підвищенні. Тільки працівники «Водоканалу» і заступник Атрошенка. Ця компанія радо від імені громади погодила зростання тарифу на 23%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські «реформатори» знову підвищили тарифи

«Зараз усі коментарі зайві. Нащо коментувати те, чого немає? А будоражити населення не вважаю за потрібне», — вважає Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал».

Сергій Малявко, який майже десять років пропрацював у комерційних структурах, що їх пов’язують із міським головою Владиславом Атрошенком, схоже, не змінив ні роботодавця, ні цілей у роботі. Як кажуть, гроші люблять тишу – на папері погодивши з громадою тариф, він не хоче будоражити людей.

«Будоражити населення не вважаю за потрібне», — відзначає Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал».

Сергій Малявко всіляко уникає коментарів, обманюючи журналістів: спершу домовившись про зустріч, потім просто не прийшовши на неї. Адже коментувати зростання тарифу на воду, який і так один із найвищих в Україні, мабуть, складно. Для влади краще нишком діяти за принципом «не вистачає грошей – візьмемо в людей», а якщо що – у всіх бідах звинуватимо центральну владу.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. За воду для фонтанов город платит?

Back to top button