Суспільство (відео)

Кадрові рішення та питання безпеки: в Чернігові відбулася сесія райради (Відео)

Депутати Чернігівської районної ради сьогодні зібралися на друге сесійне засідання від початку повномасштабного вторгнення. Більшість питань порядку денного стосувалася бюджетних, мобілізаційних і кадрових моментів. Зокрема, призначили нового генерального директора «Чернігівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги» – керівником закладу тепер стала Оксана Логвинчук. Це рішення було вимушеним, адже 21 липня 2022 року з’явилася сумна звістка про смерть керівника, не стало Віктора Куниці. Ще достроково припинили повноваження депутата Дмитра Михеда, рішення ухвалили на основі його особистої заяви. На засіданні також був присутній начальник Чернігівської РВА Андрій Кужель, який розповів про безпекову ситуацію в районі.

«Чернігівський район є найбільш постраждалим в області від збройної агресії російської федерації. Наразі цілодобово та без вихідних усі наші служби працюють, щоб гарантувати безпеку на території, ДСНС проводять розмінування, причому це підрозділи не тільки з нашої області, а й залучені додатково представники з інших областей, вони працюють, згідно з відповідним планом», — Андрій Кужель, начальник Чернігівської РВА.

Що стосується початку нового начального року для прикордонних громад Чернігівського району, то тут рекомендуватимуть залишити дистанційне навчання.

«Найближчим часом, я думаю, буде відповідне розпорядження, згідно з яким у громадах, що близько розташовані до кордону, навчання дійсно починатиметься дистанційно, тому що безпека дітей – це першочергове завдання», — Андрій Кужель, начальник Чернігівської РВА.

Нагадаємо, раніше, 10 серпня, начальник Корюківської РВА Іван Ващенко також повідомляв, що через постійні обстріли цивільної інфраструктури в прикордонних населених пунктах Корюківського району (Сновська, Корюківська та Холминська ТГ) навчання також, імовірно, відбуватиметься дистанційно.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

 

Ще статті по темі

Back to top button