Суспільство (відео)

Кікбоксерів Чернігівщини вчать не битися, а захищатися (Відео)

Кікбоксинг – один із наймасовіших видів єдиноборств на Чернігівщині. Кількістю і географією команд учасниць – це довів чемпіонат області.

Майже 200 спортсменів з Чернігова і 7 райцентрів говорять про рівень і конкуренцію турніру. Підтримати учасників до спортзали навчального  центру державної служби транспорту прийшли велика група гостей.

— Як дорослі, ми зробимо все, щоб ваше дитинство було щасливим, — Валентин Мельничук, заступник голови облради.

— Виявили бажання займатися єдиноборствами. У них формується особистість, робота над собою. І це важливо, — Володимир Грецький, голова Деснянської райради.

Кікбоксинг у Чернігові активно розвивають 20 років. За цей час  виховано не одного чемпіона України Європи та світу. Відбулася зміна поколінь. Відомих майстрів змінили не менш талановиті спортсмени.

Завдяки наполегливій праці тренерів чернігівська команда є фаворитом будь-яких змагань, що проводяться на теренах України. А наші хлопці та дівчата серед лідерів збірної нашої держави.  Організатори чемпіонату області кажуть, нам є ким пишатися. І цей список переможців буде лише зростати.

— Ми виховали 3 заслужених майстра спорту, 2 майстра спорту міжнародного класу, 25 майстрів спорту і 50 кандидатів. Розвиток у нас іде, —  Андрій Кужельний, заслужений тренер України.

Спортивна громадськість Чернігова сподівається, що переговори про включення кікбоксингу до програми Олімпійських ігор завершаться успішно. Орієнтовно це може статися у 2024 році. Тому у нинішніх юнаків відкриваються нові перспективи. А враховуючи те, що саме кікбоксинг нині приносить Чернігівщини десятки нагород міжнародного рівня, можна розраховувати і на олімпійські успіхи. Для цього є всі передумови.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button