Суспільство (відео)

На Чернігівщині розпочався ремонт ще однієї «прифронтової» дороги (Відео)

Розпочався ремонт дороги, що з’єднує центр громади, Михайло-Коцюбинське, та прилеглі села – Левковичі, Жукотки, Шибиринівка та Антоновичі. Цей відрізок дорожнього покриття не знав капітального оновлення вже багато років і був більше схожий на краєвиди Марса – суцільні «кратери». Проте за сприяння місцевого підприємця та мецената Олександра Демиденка зараз усе кардинально змінюється.

«Демиденко домігся того, щоб зробити проєктно-кошторисну документацію на цю дорогу, він проконтролював увесь цей процес і потім була закладена сума на ремонт цієї дороги до обласного бюджету на 2020 рік», — Марина Тупиця, жителька села Антоновичі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині продовжується ремонт дороги міжнародного значення

«Подяка хлопцям із «Нашого краю». Висловлюємо подяку. Будуть робити в нас дорогу. І будуть шкільні автобуси їздити. І люди вдячні, що самі будуть їздити, не так ламатись усе буде», — Наталія Головко, жителька села Жукотки.

«Ми постійно допомагаємо людям. У різних питаннях. За потреби. Що люди просять, з тим ми стараємося допомагати», — Олександр Демиденко, місцевий підприємець, благодійник.

На сьогодні ремонт дороги протяжністю 27 із половиною кілометрів уже триває. Вибоїни зникають, ділянки, встелені ямками, засипають щебенем, вирівнюють дорожнє полотно. Те, що не робилося роками, нарешті благодійники від «Нашого краю» зрушили з мертвої точки.

Окремо жителі прилеглих сіл відзначають багаторічну інертність місцевої влади в цьому питанні.

«Те, що в нас зараз висвітлювалося на сайті громади, що громада домоглася, громада переймалася цими проблемами, але я як депутат не чула про це. Багато років у громаді просто стверджували, що дорога розбита і що треба щось робити. Більше я з цього приводу не обізнана», — Марина Тупиця, жителька села Антоновичі.

Більшість робіт із ремонту дороги мають завершити вже цього року. І відрізок траси Михайло-Коцюбинське – Антоновичі стане ще одним прикладом ефективної співпраці місцевого підприємця Олександра Демиденка та обласної влади на благо простих людей.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button