Суспільство (відео)

Кіт у мішку і політичні піжмурки: в Чернігові обговорили другий тур виборів (Відео)

Щоб не отримати кота в мішку, купуючи товар, будь-яка людина має ретельно ознайомитися з річчю, а вже потім – купувати. Щось подібне відбувається і в політиці. Не можна голосувати за мильну бульбашку, абстракцію – кандидата, який ігнорує виборців, ховається, уникає публічних дискусій з опонентами і не говорить про своє бачення майбутнього України. На цьому наголосили учасники прес-конференції, що відбулася сьогодні в Чернігові.

«Особисто я бачив програму одного кандидата. Але так і не зрозумів програми іншого. Все розмите. Одна з команд уникає гострих запитань. Не лише дебатів», — говорить Олександр Мезенцев, «Центр тактичного реагування СОТА».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде другий тур президентських виборів

На думку експертів, кандидати в президенти, які поважають закон і своїх виборців, мають обов’язково пройти серйозний іспит – телевізійні дебати.

«Усе-таки законодавством передбачено обов’язковість цих дебатів в останню п’ятницю перед виборами, і ті кандидати, які хочуть продемонструвати дотримання законодавства, повагу до законодавства, до свого виборця, повинні спокійно, без умов і ультиматумів, чітко і без жодних маніпуляцій», — зазначає Олександр Черненко, народний депутат України.

Волонтери також висловлюють своє обурення з приводу гри в мовчанку одного з кандидатів.

«Я взагалі не знаю, куди він збирається йти. Жодної прямої відповіді немає. Постійно за нього хтось говорить. Або ролики, або люди, які пишуть йому тексти в соцмережах. Він узагалі не розказує, що нас із ним може чекати», — говорить  Світлана Здор, волонтер.

Нині Україна стоїть перед дуже важливим вибором. На жаль, не всі це усвідомлюють. Волонтери закликають чернігівців голосувати розумом, а не емоціями.

«Я вчора прочитала комент – «Нічого страшного, ми проголосуємо за Зеленського. Якщо він щось буде робити не так, прихильники Пороха його поставлять на місце». Я хочу вам сказати, що мені вже досить когось ставити на місце. За ці роки я вже втомилася. Якщо ви оберете таку владу, то ви й будете самі ставити. Візьміть відповідальність. Ми взяли на себе відповідальність. Ми відповідаємо за плюси і мінуси, які є в країні. Ми готові і далі відповідати. А питання – чи ви будете готові відповідати за власний вибір», — розповідає Світлана Здор, волонтер.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button