Суспільство

У Чернігові вперше відбудеться свято національних меншин «Новруз Байрам»

В обласному центрі сьогодні, 22 березня, в Міському палаці культури вперше відбудеться свято оновлення та початку нового життя «Новруз Байрам». Відвідувачі зможуть покуштувати смаколики різних країн, ознайомитись із культурою та насолодитися концертом.

Концертна програма розпочнеться о 18-й годині, а перед нею, о 14-й годині, відбудеться прес-конференція для журналістів за участі організаторів та учасників заходу.

На сцені Міського палацу культури виступатимуть народний ансамбль «Азербайджан», народний артист України Гурбан Аббасов, відома телеведуча «Нового каналу» Наталія Кудряшова, учасник програми «Голос. Діти» Гідаят Сеїдов, творчі колективи різних національностей, які проживають у Чернігові, та місцеві творчі колективи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відбудеться Перший театральний фестиваль для дітей і молоді

«Новруз Байрам» з персидської перекладається як «новий день». Дев’ять років тому ЮНЕСКО додала це свято до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. Відтоді воно називається «Міжнародний день Новруз». Відзначають це традиційне свято на територіях сучасного Ірану, Середньої і Малої Азії, Кавказу та Казахстану. На сьогодні це свято – символ оновлення, народження природи і нового життя, духовного і фізичного очищення, а одним із головних символів Новруза вважаються пророслі паростки пшениці, обв’язані червоною стрічкою. Вазочками з паростками прикрашають будинки, сади та святкові столи.

Ідея проведення свята в нашому місті полягає в тому, що, попри всі негаразди в житті, є свято, яке об’єднує людей різних національностей.

Джерело: Управління культури та туризму міської ради

Ще статті по темі

Один коментар

  1. это когда публично зарезают животное?

Back to top button